Tillbaka till support Innehåll och media Block Tabellblock

Tabellblock

Med Tabellblocket kan du (äntligen!) enkelt skapa en tabell i vilka poster eller sidor som helst.

Så här lägger du till och redigerar ett tabellblock

Tabeller används bäst för tabulerade data snarare än för siddesign (om du t.ex. vill ha kolumner kan du använda Kolumnblocket!).

Du kan lägga till Tabellblocket genom att klicka på knappen Lägg till block eller genom att skriva /tabell i ett nytt block.

Du hittar detaljerade instruktioner om hur du lägger till block här.

Block-verktygsfält

För att visa blockverktygsfältet klickar du på blocket så visas verktygsfältet. Varje block har egna blockspecifika kontroller som låter dig manipulera blocket direkt i redigeraren. Tabellblocket erbjuder följande alternativ i sitt verktygsfält:

I tabellblockets verktygsfält ingår justering, formatering och en knapp för att redigera tabell.

Tabellblocket innehåller vissa standardikoner och den unika Tabell-knappen. Alternativen på verktygsfältet är:

Blockinställningar

Varje block har specifika alternativ i redigeringsfältet förutom de alternativ som finns i blockverktygsfältet. Om du inte ser sidofältet klickar du på kuggikonen bredvid knappen Publicera.

Stilar

Det finns två stilar tillgängliga för tabeller som standard: Vanlig och ränder.

Stilen Vanlig har en enkel bakgrund och kanter runt cellerna. Stilen Ränder har alternerande bakgrundsfärger i rader.

Tabellens slutliga utseende kan variera beroende på ditt tema.

Tabellinställningar

Du har möjlighet att be tabellen att använda celler med fast bredd, vilket betyder att istället för att anpassa kolumnbredderna till innehållet i tabellen, kommer alla kolumner att ha samma bredd.

Avancerat

Via den avancerade fliken kan du lägga till en CSS-klass till ditt block, så att du kan skriva anpassad CSS och utforma blocket som du tycker passar.

I det avancerade avsnittet kan du lägga till en CSS-klass till ditt block.
I det avancerade avsnittet kan du lägga till en CSS-klass till ditt block.