Tillbaka till support Innehåll och media Block Blocket Klassisk

Blocket Klassisk

Blocket Klassisk replikerar den gamla redigeringsupplevelsen i WordPress-blockredigeraren. Den här guiden visar hur du använder den på din webbplats.

Lägg till blocket Klassisk

Om du vill lägga till blocket Klassisk klickar du på blockinfogarikonen + och söker efter ”klassisk”. Klicka på det för att lägga till blocket i ett inlägg eller på en sida.

💡

Du kan också använda ditt tangentbord för att skriva /klassisk på en ny rad och trycka på returtangenten för att snabbt lägga till blocket Klassisk.

Du hittar detaljerade instruktioner om hur du lägger till block här.

När du har lagt till blocket kan du redigera text som du lägger till med hjälp av de tillgängliga verktygen, precis som i det klassiska redigeringsverktyget.

Blockverktygsfält

När du klickar på blocket visas ett verktygsfält med alternativ ovanför det:

En skärmbild av verktygsfältet som visas när du klickar på blocket Klassisk
Verktygsfält för blocket Klassisk

Blocket Klassisk har följande alternativ i sitt verktygsfält:

Konvertera till block

Du kan ändra allt innehåll i blocket Klassisk till enskilda block som du kan redigera. Det här kan vara användbart om du vill lägga till fler funktioner som tillhandahålls av blockredigeraren, till exempel Kolumner, Knappar, Gallerier och annat.

När du konverterar ett inlägg eller en sida från den klassiska redigeraren visas det/den i blocket Klassisk som standard. Du kan fortsätta redigera i blocket Klassisk eller konvertera till enskilda block.

Ytterligare alternativ

När du klickar på de tre prickarna i verktygsfältet visas fler alternativ, inklusive inställningar för att redigera innehållet som HTML. Fler alternativ förklaras.

Redigera i blocket Klassisk

Blocket Klassisk innehåller samma alternativ från den klassiska redigeraren – läs vår guide för den klassiska redigeraren för en förklaring av vart och ett av alternativen som visas här:

Skärmbild av redigeringsalternativen för blocket Klassisk