Tillbaka till support Innehåll och media Block Frågeloopsblock

Frågeloopsblock

Frågeloopsblocket är ett kraftfullt block för att visa innehåll på din webbplats.

Lägg till frågeloopsblocket

För att lägga till frågeloopsblocket klickar du på blockinfogarikonen + och söker efter ”fråga”. Klicka på det för att lägga till blocket i ett inlägg eller på en sida.

💡

Du kan också använda ditt tangentbord för att skriva /fråga på en ny rad och trycka på returtangenten för att snabbt lägga till ett nytt frågeloopsblock.

Du hittar detaljerade instruktioner om hur du lägger till block här.

När du lägger till blocket för första gången kan du välja mellan fyra olika variationer:

Klicka på ett alternativ för att välja det. Du kan därefter anpassa utseendet med hjälp av inställningarna i blocket verktygsfält och sidopanel.

Block-verktygsfält

När du klickar på blocket visas ett verktygsfält med alternativ:

Verktygsfält för frågeloopsblocket

Frågeloopsblocket har följande alternativ i verktygsfältet:

Blockinställningar

När du klickar på blocket kommer du att hitta ytterligare blockinställningar i den högra sidopanelen. Om du inte ser sidopanelen kan du behöva klicka på ikonen ⚙️ (kugghjulet) längst upp till höger för att öppna inställningarna.

Blockinställningarna finns i den högra sidopanelen.
Blockinställningar
Färginställningar

Du kan använda färginställningarna för att styra färgen på texten, bakgrunden och länkarna inuti frågeloopsblocket.

Färginställningar för frågeloopsblocket
Inställningar

Genom att aktivera alternativet Ärv fråga från mall kommer ditt innehåll att visas med standardalternativen. Inaktivera alternativet för att anpassa innehållet:

• Inläggstyp: Du kan välja att visa inlägg, sidor, omdömen, projekt eller andra anpassade inläggstyper som kan läggas till via tillägg (till exempel produkter via WooCommerce).
  • Sortera efter: Välj i vilken ordning ditt innehåll ska listas.

Du kan dessutom välja att inkludera eller exkludera fastklistrade inlägg, eller att endast visa fastklistrade inlägg.

Filter

För att komma åt filteralternativen, inaktivera inställningen Ärv fråga från mall.

Med hjälp av filteralternativen kan du begränsa innehållet som visas baserat på:

Inställningen Filter visar rutor för att begränsa innehållet efter kategorier, etiketter, författare och nyckelord.

Element av frågeloopsblocket

Frågeloopsblocket innehåller ett antal underblock som ger dig ännu mer kontroll över hur ditt innehåll visas.

Följande block kan läggas till inuti frågeloopsblocket. Blocken är märkta med ”inlägg”, men de kan också tillämpas på sidor, portföljer, omdömen och andra typer av innehåll.

Exempelbilden nedan visar ett frågeloopsblock som används för att visa Inläggsrubrik, Inläggsdatum, Utvald inläggsbild, Inläggsetiketter, Inläggskategori och Inläggsutdrag:

tre blogginlägg med rubriker, datum, bilder, etiketter, kategorier och utdragstext.

Genom att använda Listvy kan du enkelt se den aktuella strukturen för blocken inuti frågeloopsblocket.

För att visa listan med block väljer du Listvy högst upp på skärmen. Ikonen ser ut som tre horisontella linjer ovanför varandra.

Listvyn expanderad för att visa de olika blocken inuti frågeloopsblocket.

Nedan kan du läsa beskrivningarna för varje block.

Blocket Inläggsrubrik

Blocket Inläggsrubrik visar rubriken för varje del av innehåll som du har publicerat.

När du klickar på blocket visas ett verktygsfält med alternativ:

verktygsfältet för blocket Inläggsrubrik ovanför blocket.
Verktygsfält för blocket Inläggsrubrik

Blocket Inläggsrubrik har följande alternativ i verktygsfältet:

Blockinställningar

Typografi

Typsnittsfamiljen som ska tillämpas på inläggsrubriken, samt textstorleken och radhöjden.

Färg

Text- och bakgrundsfärg för inläggsrubriken. Om alternativet ”Gör rubriken till en länk” är markerat i nästa sektion går det även att ange länkfärgen under Färg.

Länkinställningar

Markera ”Gör rubriken till en länk” om du vill att rubriken ska länka till innehållet.

Blocket Inläggsdatum

Blocket Inläggsdatum visar publiceringsdatumet för varje del av innehåll.

När du klickar på blocket visas ett verktygsfält med alternativ:

verktygsfältet för blocket Inläggsdatum visas ovanför blocket Inläggsdatum.
Verktygsfält för blocket Inläggsdatum

Blocket Inläggsdatum har följande alternativ i verktygsfältet:

Blockinställningar

Typografi

Typsnittsfamiljen som ska tillämpas på inläggsdatumet, samt textstorleken och radhöjden.

Färg

Text-, bakgrunds- och länkfärg för inläggsdatumet.

Formatinställningar

Formatera hur datumet visas. Eller så kan du välja att bara visa tiden när innehållet publicerades.

Blocket Inläggsinnehåll

Blocket Inläggsinnehåll visar hela innehållet för varje inlägg eller sida som har publicerats. Du kan också ta en titt på blocket Inläggsutdrag om du endast vill visa en del av ditt innehåll och istället inkludera alternativet ”Läs mer”.

När du klickar på blocket visas ett verktygsfält med alternativ:

verktygsfältet för blocket Inläggsinnehåll visas ovanför blocket Inläggsinnehåll.
Verktygsfält för blocket Inläggsinnehåll

Blocket Inläggsinnehåll har följande alternativ i verktygsfältet:

Blockinställningar

Layout

Avmarkera ”Ärv standardlayout” för att ange höjd och bredd (i pixlar) för blocket Inläggsinnehåll.

Blocket Inläggsutdrag

Blocket Inläggsutdrag visar ett utdrag för varje del av innehåll som har publicerats. Du kan styra hur mycket av utdraget som ska visas genom att lägga till blocket Mer till det publicerade innehållet. På det här sättet kommer blocket Inläggsutdrag endast att visa texten som lagts till ovanför blocket Mer i det publicerade innehållet.

När du klickar på blocket visas ett verktygsfält med alternativ:

verktygsfältet för blocket Inläggsutdrag visas ovanför blocket Inläggsutdrag.
Verktygsfält för blocket Inläggsutdrag

Blocket Inläggsutdrag har följande alternativ i verktygsfältet:

Blockinställningar

Typografi

Typsnittsfamiljen som ska tillämpas på inläggsutdraget, samt textstorleken och radhöjden.

Färg

Text-, bakgrunds- och länkfärg för inläggsutdraget.

Inställningar för inläggsutdrag

Visa länken ”Läs mer” på en ny rad. Avmarkera detta för att visa texten Läs mer direkt i slutet av utdraget.

💡

Se till att ändra standardalternativet ”Lägg till Läs mer-länktext” om du vill visa alternativet ”Läs mer” i slutet av utdraget.

Blocket Utvald inläggsbild

Blocket Utvald inläggsbild visar den utvalda bild som du har angett för ditt innehåll. Klicka här för mer information om hur anger en utvald bild.

När du klickar på blocket visas ett verktygsfält med alternativ:

verktygsfältet för blocket Utvald inläggsbild.
Verktygsfält för blocket Utvald inläggsbild

Blocket Utvald inläggsbild har följande alternativ i verktygsfältet:

Blockinställningar

Länkinställningar

Aktivera alternativet för att länka bilden till det publicerade innehållet. Alternativet är inaktiverat som standard.

Blocket Inläggskategorier

Blocket Inläggskategorier visar de kategorier som du har tilldelat ditt publicerade innehåll. Klicka här för att läsa mer om kategorier.

När du klickar på blocket visas ett verktygsfält med alternativ:

verktygsfältet för blocket Inläggskategorier visas ovanför blocket.
Verktygsfält för blocket Inläggskategorier

Blocket Inläggskategorier har följande alternativ i verktygsfältet:

Blockinställningar

Typografi

Typsnittsfamiljen som ska tillämpas på inläggsutdraget, samt textstorleken och radhöjden.

Färg

Text-, bakgrunds- och länkfärg för kategorierna.

Blocket Inläggsetiketter

Blocket Inläggsetiketter visar de etiketter som du har lagt till för ditt innehåll. Klicka här för att läsa mer om etiketter.

När du klickar på blocket visas ett verktygsfält med alternativ:

verktygsfältet för blocket Inläggsetiketter visas ovanför blocket.
Verktygsfält för blocket Inläggsetiketter

Blocket Inläggsetiketter har följande alternativ i verktygsfältet:

Blockinställningar

Typografi

Typsnittsfamiljen som ska tillämpas på etiketterna, samt textstorleken och radhöjden.

Färg

Text-, bakgrunds- och länkfärg för etiketterna.

Föregående inlägg och Nästa inlägg

Du kan använda blocken Föregående inlägg och Nästa inlägg för att visa länkar till föregående och nästa inlägg.

När du klickar på blocket visas ett verktygsfält med alternativ:

Verktygsfältet för Föregående inlägg och Nästa inlägg visas ovanför blocken Föregående inlägg och Nästa inlägg.

Dessa block har följande alternativ i verktygsfältet:

Avancerat

Via fliken Avancerat kan du lägga till en CSS-klass till ditt block, så att du kan skriva anpassad CSS och utforma blocket som du tycker passar.