Tillbaka till support Innehåll och media Block Arkiv-block

Arkiv-block

Arkiv-blocket organsierar dina tidigare publicerade inlägg efter månad. Detta kan vara behändigt för läsare som vill bläddra igenom ditt äldre innehåll.

Månadsarkiv-block

Så här ser det ut när det är inbäddat i redigeraren.

Arkiv-blocket kan läggas till på en sida genom att klicka på knappen Lägg till block. Det finns i avsnittet Widgets . Alternativt kan du skriva /arkiv och trycka på retur.

Snedstreckskommando för Arkiv-block
Lägga till arkiv med ett snedstreckskommando.

Du hittar detaljerade instruktioner om hur du lägger till block här.

Block-verktygsfält

Varje block har egna blockspecifika kontroller som låter dig manipulera blocket direkt i redigeraren.

Inrikta arkiv

Block-verktygsfältet för Arkiv-blocket har alternativ för inriktning. För att anpassa arkiven, klicka först på dem. Välj därefter mellan inriktning till vänster, mitten eller höger. De kommer att vara vänsterinriktade som standard.

Inriktningskontroller för Arkiv-block
Inriktningskontroller för Arkiv-block

Blockinställningar

Varje block har specifika alternativ i redigeringsfältet förutom de alternativ som finns i blockverktygsfältet. Om du inte ser sidopanelen klickar du bara på kuggikonen bredvid knappen Publicera.

Blockinställningar
Blockinställningar

Inställningar för arkiv

Arkiv-inställningarna gör att du kan välja om du vill visa arkiven som en listruta, istället för standardalternativet att visa dem som en punktlista. Du kan också välja att visa inläggsantal.

Inställningar för Arkiv-block
Inställningsalternativ för listruta och inläggsantal för Arkiv.

Avancerat

Via fliken Avancerat kan du lägga till en CSS-klass till ditt block, så att du kan skriva anpassad CSS och utforma blocket som du tycker passar.

I avsnittet Avancerat kan du lägga till en CSS-klass till ditt block.
I avsnittet Avancerat kan du lägga till en CSS-klass till ditt block.