Tillbaka till support Designa din webbplats Google Översätt-widget

Google Översätt-widget

Google Översätt-widgeten är ett enkelt sätt att göra det möjligt för webbplatsbesökare att se ditt innehåll på ett annat språk.

Lägg till Google Översätt-widgeten

För att lägga till widgeten på din webbplats:

1. Öppna din adminpanel och klicka på Utseende → Widgetar.
  2. Välj var på din webbplats du vill placera widgeten. Vanliga alternativ här inkluderar sidfoten och sidopanelen, men detta kan variera beroende på vilket tema du använder.
  3. Klicka på någon av blockinfogarknapparna med plustecken  (se till höger) för att visa en lista över alla tillgängliga block och widgetar.
  4. Bläddra ner till sektionen Widgetar och klicka på önskad widget en gång för att lägga till den på din webbplats.

För allmän information om att arbeta med widgetar, se den här guiden.

Widgetredigeraren med blockinfogarikonen + (längst upp till höger) och ett widgetområde markerade.
Blockinfogarknappar

Lägg till Google Översätt-widgeten i webbplatsredigeraren

Det här avsnittet av guiden gäller för webbplatser med våra WordPress.com Creator- och Entrepreneur-paket, samt det äldre Pro-paketet. För webbplatser med gratispaketet, Starter-paketet eller Explorer-paketet, uppgradera ditt paket för att komma åt den här funktionen.

Teman som stöder webbplatsredigeraren använder inte widgetar, så om du har ett sådant kommer du inte att se Utseende → Widgetar i din adminpanel.

Du kan då istället använda blocket Anpassad HTML för att visa Google Översätt på din webbplats, förutsatt att du har en webbplats med tillägg aktiverade.

Så här gör du:

1. Lägg till blocket Anpassad HTML till sidan eller mallen på den plats där du vill att Google Översätt ska visas.
  2. Kopiera och klistra in koden nedan i blocket Anpassad HTML.
//
//translate.google.com/translate_a/element.js?cb=googleTranslateElementInit

Det kommer att se ut så här när du förhandsgranskar eller publicerar sidan:

Använda Google Översätt-widgeten

Besökare kan klicka på rullgardinsmenyn Välj språk för att se en lista över språk som finns tillgängliga för översättning. Om besökaren klickar på ett språk i listan översätts webbplatsens innehåll till det aktuella språket.

Google Översätt-widgeten visar en rullgardinsmeny på webbplatsen med texten "Välj språk" och en nedåtpil.
När rullgardinsmenyn klickas på visas en lista över tillgängliga språk.

När en webbplats har översatts visas ett Google Översätt-fält längst upp på webbplatsen för att bekräfta det aktuella språket. Här kan du klicka på pilen bredvid språket för att visa en fullständig lista över språk om du vill att webbplatsen ska översättas till ett annat språk, eller så kan du klicka på ”Visa originalspråk” för att återgå till webbplatsens originalspråk. Du kan även växla språk direkt i widgeten.

När en webbplats har översatts med widgeten visas ett fält längst upp där du kan växla språk.

Skicka dina besökare till en specifik språkversion

Ett alternativ till widgeten är att använda en automatisk översättningslänk för att skicka besökare till en version av din webbplats på ett specifikt språk.

När Google Översätt-widgeten är aktiverad på din webbplats kan du lägga till en språkkod till din webbplats URL för att automatiskt översätta webbplatsen till ett specifikt språk. Till exempel:

För de flesta språk fungerar det med förkortningar bestående av två gemener. För att hitta önskad språkkod, använd den här listan med ISO 639-1-koder. Observera dock att vissa språk kräver att språkversioner adderas till förkortningen, exempelvis ?lang=zh-TW för kinesisk taiwanesiska.