Tillbaka till support Innehåll och media Media VideoPress

VideoPress

VideoPress är en lätt och responsiv videospelare som gör det möjligt att lagra och bädda in videor på din webbplats.

Den här funktionen är tillgänglig för webbplatser med våra WordPress.com Explorer-, Creator- och Entrepreneur-paket, samt det äldre Pro-paketet. För webbplatser med gratispaketet eller Starter-paketet, uppgradera ditt paket för att komma åt den här funktionen.

Om VideoPress

VideoPress fungerar med alla moderna webbläsare och enheter och säkerställer god uppspelning på alla skärmstorlekar, från smartphones till stationära datorer.

Granska riktlinjerna för VideoPress-tjänsten för några grundläggande förväntningar på hur vår tjänst är tänkt att användas.

VideoPress-spelaren är enkel, omärkt och reklamfri. Den sätter fokus på ditt innehåll, så att det kan skina. Här är ett exempel på den inbäddade spelaren i praktiken:

VideoPress-spelaren inkluderar bild-i-bild på webbläsare som stöds. Detta innebär att du kan placera videoklippet i ett hörn av din webbläsarflik och spela upp det medan du fortsätter bläddra på sidan eller utför andra uppgifter.

För att använda bild-i-bild-läget klickar du på ikonen längst ner till höger i videospelaren (den ser ut som en fyrkant med en mindre fyrkant i ena hörnet):

Bild-i-bild-alternativet finns i det nedre högra hörnet av videoklippet

Krav och specifikationer för videoklipp

VideoPress stöder MP4 (.mp4, .m4v), QuickTime-filmer (.mov), Windows Media Video (.wmv), Audio Video Interleave (.avi), MPEG (.mpg), Ogg (.ogv), 3GPP (.3gp) och 3GPP2 (.3g2).

För bästa möjliga resultat och högsta möjliga kompatibilitet med andra WordPress-redigerarblock (utöver blocket Video), se våra rekommenderade videoinställningar.

VideoPress konverterar din uppladdade videofil till MP4-formatet. Våra MP4-filer är kodade med H.264- och AAC-codecs för video- och ljudkomprimering.

VideoPress fungerar bra med filer på upp till 1 GB. Ju större filen är, desto mer sannolikt är det dock att uppladdningsprocessen misslyckas. Tidsgränsen för de flesta nätverk löper ut innan du har hunnit ladda upp en fil som är större än 1,4 GB. Det är bäst att komprimera dina videoklipp till en mindre storlek för att optimera dem för webbvisning.

Den maximala uppladdningsstorleken är 6 GB, eller 2 GB om du har en webbplats med tillägg aktiverade. Det är dock möjligt att ladda upp större filer via SFTP.

Uppladdade videoklipp som är över tre timmar långa konverteras till standardupplösning, med kommer inte att vara tillgängliga i högre upplösningsformat.

Alla filer optimeras för progressiv inläsning, vilket gör att tittare kan spela upp ditt videoklipp medan det laddas ner.

Ladda upp ett videoklipp

Observera att en långsam eller opålitlig internetanslutning ytterligare kan begränsa vilken videostorlek du kan ladda upp. Om du stöter på problem, prova att ladda upp vid en annan tidpunkt på dagen eller från en dator med snabbare internetanslutning. Ge inte upp (och oroa dig inte, misslyckade försök räknas inte mot din lagringsgräns).

Om du drar en fil från iPhoto och filen genererar ett fel eller inte laddas upp helt, se till att du har de senaste versionerna av iPhoto, din webbläsare och ditt operativsystem installerade. Alternativt kan du, om du har problem med uppladdningen, prova att dra filen från iPhoto till ditt skrivbord och därefter från skrivbordet till ditt mediebibliotek, ditt inlägg eller din sida.

📌

Meddelandet ”Ditt videoklipp behandlas” kan komma att visas. Bakom kulisserna skapar VideoPress nya videofiler baserat på din uppladdning för maximal kompatibilitet med populära uppspelningsformer. Vi duplicerar också ditt videoklipp till våra många datacenter för maximal tillgänglighet och åtkomst.

Delningsinställningar för VideoPress

VideoPress gör det enkelt för dina tittare att spela upp och dela videoklipp tack vare våra standardalternativ för delning. Genom att använda delningslänkarna kan tittare enkelt dela och bädda in dina videoklipp. Om man klickar på knappen Dela i videospelaren visas som standard följande delningsalternativ:

Detta ger alla som tittar på dina videoklipp möjlighet att kopiera videoklippets permalänk eller iframe-inbäddningskod.

Inaktivera delning av videoklipp

Du kan inaktivera delning för enskilda videoklipp såsom visas nedan:

1. Öppna din adminpanel, gå till Media och lokalisera videoklippet.
  2. Klicka på det en gång och klicka sedan på Redigera.
  3. Till höger om videoklippet kan du markera eller avmarkera följande rutor:
Delningsalternativen är markerade i en orange ruta.

Om din webbplats inte har några tillägg installerade kan du också inaktivera delning för alla uppladdade videoklipp.

1. Gå till Inställningar → Media och bläddra ner till sektionen Videospelare.
  2. Avmarkera rutan för Dela inbäddningskoder och nedladdningslänkar:
Inställningar för videospelare

Du kan också inaktivera delning meda du lägger till ett videoklipp till ett inlägg eller en sida genom att avmarkera alternativet att visa delningsalternativ i videospelaren.

⚠️

Om du inaktiverar delning tas funktionen bort, men det är fortfarande möjligt att ladda ner videoklippet från din webbläsare. Vi vidtar rimliga åtgärder för att förhindra inbäddning på andra webbplatser genom att dölja delningsalternativen, vilket kommer att stoppa de flesta försök.

VideoPress-statistik

Alla VideoPress-videoklipp har statistikspårning, som du kan visa via skärmen Statistik i din adminpanel.

Statistik för VideoPress-videoklipp.

För en mer detaljerad uppdelning av din videostatistik, klicka på pilen till höger om rubriken Videoklipp som visas ovan. På nästa skärm visas detaljerna nedan:

Statistik för VideoPress-videoklipp uppdelad i Inläsningar, Timmar tittade och Visningar.
  • Inläsningar: Antalet gånger ett videoklipp har lästs in på en sida.
  • Timmar tittade: Det totala antalet timmar som videoklippet har tittats på av tittarna.
  • Visningar: Dessa räknas när en besökare faktiskt klickar på videospelarens uppspelningsknapp.

Om du klickar på namnet på ett videoklipp i sektionen Videoklipp på huvudskärmen Statistik visas ett diagram med den dagliga aktiviteten för videoklippet. URL:erna till de webbplatser där videoklippet har bäddats in visas också.

Information om WordPress-videoklipp.

Ändra storlek på ett videoklipp

VideoPress väljer automatiskt den bästa spelarstorleken för din webbplats innehållskolumn. Om standardbredden på ditt innehåll är 640 pixlar kommer följande videoklipp att visas:

För större kontroll över videospelarens bredd kan du använda ett kortkodsblock och utföra följande steg.

1. Gå till Min webbplats → Media, klicka på önskat videoklipp och klicka sedan på Redigera.
  2. Kopiera kortkoden genom att klicka på knappen Kopiera såsom visas i bilden nedan. Den inleds med en [-symbol, följt av wpvideo eller videopress, en teckensträng och en avslutande ]-symbol.
Kortkoden är markerad i orange
Kopiera videoklippets kortkod från Media
  1. Lägg till ett kortkodsblock i det inlägg eller på den sida där du vill visa det här videoklippet.
  2. Klistra in kortkoden från steg 2 och använd sedan w=XXX före den avslutande parentesen för att ange bredden i pixlar, såsom följer:

[wpvideo OcobLTqC w=400]

Du kan ange videobredden till en större eller mindre storlek, så länge den passar bredden på ditt temas inläggskolumn.

Vilka attribut stöder kortkoden?

Kortkoden accepterar en rad olika attribut för att ändra standardbeteendet. Du kan använda de du vill ha i det här formatet [wpvideo OcobLTqC attribute=value] – till exempel [wpvideo OcobLTqC w=640 h=400 autoplay=true html5only=true].

Välj en miniatyr

För att välja miniatyr för ett videoklipp som har laddats upp till vår VideoPress-tjänst:

1. Öppna din adminpanel och gå till Media
  2. Välj önskat videoklipp och klicka sedan på knappen Redigera.
  1. Välj Redigera miniatyr
  1. Bläddra igenom videoklippet tills du hittar önskad bildruta. Därefter klickar du på Välj bildruta. Alternativt kan du välja Ladda upp bild och välja en bild som du har skapat på din dator.

Privata videoklipp

Videoklipp som finns på en privat webbplats eller som uttryckligen har flaggats som privata kommer endast att vara åtkomliga från innehållet på själva webbplatsen för autentiserade webbplatsbesökare. Om meddelandet ”Ej behörig” visas, se till att du är inloggad med ett konto som har åtkomst till webbplatsen där videoklippet laddades upp.

Meddelandet ”Ej behörig” kan också visas om ett videoklipp har blockerats till följd av ett brott mot användarvillkoren.

Ändra integritetsinställningarna för ett videoklipp

Du kan ändra integritetsinställningarna för ett videoklipp genom att ställa in värdet i rullgardinsmenyn Privacy i blocket Video eller genom att redigera själva videoklippet i mediebibliotekets klassiska vy. Båda platserna anger det globala integritetsvärdet för videoklippet.

Integritetsalternativ för ett VideoPress-videoklipp
  1. Webbplatsstandard: Videoklippet kommer att ha samma integritet som webbplatsen där det har laddats upp.
  2. Offentlig: Videoklippet kommer att vara offentligt, oavsett vilken integritet webbplatsen där det har laddats upp har.
  3. Privat: Videoklippet kommer att vara privat, oavsett vilken integritet webbplatsen där det har laddats upp har. Detta är användbart för webbplatser med en offentlig startsida, där webbplatsägaren bara vill tillhandahålla videoklipp för webbplatsens medlemmar.

Lägg till textspår för undertexter och bildtexter

Du kan lägga till textspår (undertexter, bildtexter, osv.) för att öka tillgängligheten och engagemanget för ditt videoklipp. Så här lägger du till ett textspår:

1. Skapa en .vtt-formaterad textfil.
  2. Klicka på ikonen Textspår i verktygsfältet för blocket Video:
Klicka på ikonen Textspår i blocket Video för att ladda upp en .vtt-bildtextfil.
  1. Ladda upp din .vtt-fil. Därefter ber den dig om Label, Source language och Kind:
    • Etikett: Det här är spårets titel som visas i videons användargränssnitt.
    • Källspråk: Välj en giltig BCP 47-språketikett för språket som används i textspåret.
    • Typ: Det här kan vara undertexter, bildtexter, beskrivningar, kapitel eller metadata:
      • Undertexter är översättningar av dialogen i videoklippet när ljud är tillgängligt men inte kan förstås.
      • Bildtexter är transkription av dialog, ljudeffekter, musiksignaler och annan ljudinformation i videoklippet. De är bra för tittare som är döva/hörselskadade eller när videoklippets ljud är avstängt.
      • Beskrivningar av vad som händer i videoklippet när videodelen inte är tillgänglig p.g.a. att tittaren är blind, inte använder en skärm eller kör bil. En skärmläsare läser beskrivningarna eller så omvandlas de till ett separat ljudspår.
      • Kapitel används för att skapa navigering i videoklippet. Tittaren ser en lista över kapitel och kan klicka på ett specifikt kapitel för att gå till det.
      • Metadata ska JavaScript analysera och göra något med. De här visas inte för användaren.
  2. Klicka på Spara för att lägga till spåret i videoklippet.
  3. Om du förhandsgranskar ditt inlägg kommer menyn Undertexter att vara tillgänglig i videospelaren och ditt textspår kommer att vara tillgängligt som ett alternativ som kan väljas av tittaren.

Observera att tittare kan använda menyn Bildtextinställningar för att anpassa utseendet på undertexterna eller bildtexterna efter eget tycke:

Nedgradera ditt paket

Om du nedgraderar ditt paket i framtiden kommer inga av dina befintliga videouppladdningar att tas bort från din webbplats. De kommer att fortsätta vara inbäddade i alla befintliga sidor eller inlägg du har. Du kommer dock inte kunna ladda upp några nya videoklipp om du inte förnyar eller köper uppgraderingen igen. Videoklipp som du redan har laddat upp kommer att fortsätta vara tillgängliga.