Tillbaka till support Domäner och e-post Ta bort .wordpress.com från din domän

Ta bort .wordpress.com från din domän

Har du nyligen anslutit, registrerat eller fört över en domän som du kan använda med din webbplats, men din URL visar fortfarande WordPress.com i adressen? Den här snabbguiden förklarar hur du tar bort WordPress-namnet från din webbplatsadress.

Den här funktionen är tillgänglig för webbplatser med våra WordPress.com Starter-, Explorer-, Creator- och Entrepreneur-paket, samt det äldre Pro-paketet. För webbplatser med gratispaketet, uppgradera ditt paket för att komma åt den här funktionen.

Använd din domän på WordPress

Målet är att ange din önskade domän som webbplatsens primära adress. Följande steg ska vidtas:

1. Se till att din webbplats har en WordPress.com-prenumeration.
  2. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  3. Navigera till Uppgraderingar → Domäner (eller Webbhotell → Domäner om du använder WP-admin).
    • Vilken domän som för närvarande är primär framgår av att den är markerad med etiketten ”Primär domän” enligt bilden nedan:
Etiketten "primär webbplatsadress" är markerad med en pil.
  1. Klicka på ellipsmenyn (tre punkter) bredvid den domän som du vill använda och välj alternativet ”Gör till primär webbplatsadress” enligt bilden nedan. Om alternativet inte visas ska du vänta tills domänen har blivit helt aktiv innan du anger den som primär adress.
Ikonen med tre punkter klickas på och inställningen Gör till primär webbplatsadress visas.

När folk besöker din webbplats kommer de inte längre att se WordPress.com-webbplatsadressen. De kommer istället att se ditt domännamn i webbplatsens adressfält.

Prenumerationskrav

För att en domän ska kunna anges som primär adress för din webbplats måste webbplatsen ha ett aktivt Pro-paket. Den här funktionen ingår i alla våra prenumerationer.