Tillbaka till support Konto Inställningar Trafikinställningar

Trafikinställningar

Du kan hantera sökmotoroptimering, relaterade inlägg-innehåll, Google Analytics och webbplatsverifieringstjänster via Trafik.

För att komma åt sektionen Trafik i ditt konto klickar du på Verktyg → Marknadsföring i den vänstra sidopanelen av din webbplats adminpanel.

Trafik

Fliken Trafik innehåller några ytterligare inställningar för avancerad SEO-kontroll över din webbplats. Även om WordPress.com har omfattande inbyggd sökmotoroptimering, kan du ändra dessa inställningar för ännu mer kontroll över din webbplats.

Relaterade inlägg

Funktionen Relaterade inlägg hämtar relevant innehåll från din blogg för visning längst ner i dina inlägg.

Inställningar för relaterade inlägg

Du kan hitta mer information om den här funktionen och dess inställningar på supportsidan för Relaterade inlägg.

Webbplatsverifieringstjänster

Om WordPress.com:s statistik lämnar mer att önska kan du prova de olika webmasterverktygen som vi erbjuder. Du kan skicka webbplatskartor och webbplatsens URL direkt till sökmotorer för indexering, lära dig vilka sökfrågor som genererar trafik till din webbplats, se hur din webbplats generellt rankas för olika sökord och mycket mer. Du hittar detaljerade instruktioner för hur du verifierar din webbplats i våra stegvisa instruktioner här.

XML-webbplatskarta

Webbplatskartor är specialformaterade sidor som låter sökmotorer veta vilka sidor som finns på din webbplats och var de ska lokalisera dem. När du har verifierat din webbplats på Google, Bing eller Yandex webmasterverktyg kan du skicka din webbplatskarta till dessa tjänster så att sökmotorer enkelt kan hitta alla sidor på din webbplats.

Analys

Det här avsnittet av guiden gäller för webbplatser med våra WordPress.com Explorer-, Creator- och Entrepreneur-paket, samt det äldre Pro-paketet. För webbplatser med gratispaketet eller Starter-paketet, uppgradera ditt paket för att komma åt den här funktionen.

Om du inte tycker att vår inbyggda statistik räcker till kan du också lägga till din Google Analytics-spårningskod. Observera att WordPress.com-statistik och Google Analytics använder olika metoder för att identifiera och spåra aktiviteter på din webbplats. Därför visar de normalt sett något olika totalsiffror för besök, visningar osv.

lägg-till-google-analytics

💡

Vill du ha tips om hur du får mer trafik? Kolla in den här guiden om hur du fler visningar och ökar trafiken till din webbplats.