Tillbaka till support Designa din webbplats Teman Ladda upp ett tema

Ladda upp ett tema

Den här funktionen är tillgänglig för webbplatser med WordPress.com Creator- eller Entrepreneur-paketet. Om din webbplats har något av våra äldre paket är funktionen tillgänglig med Pro-paketet.

Utöver vår samling med teman kan du även ladda upp tredjepartsteman till din WordPress.com-webbplats, inklusive teman från WordPress.org, populära marknadsplatser som Themeforest och till och med teman som är skräddarsydda för din webbplats.

Den här guiden visar hur du laddar upp ett tema till din WordPress.com-webbplats.

Snabba steg

För att ladda upp ditt tema följer du dessa steg:

1. Ladda ner temats .zip-fil.
  2. Gå till Utseende → Teman i din webbplats adminpanel.
  3. Klicka på knappen Installera tema i det övre högra hörnet.
  4. Förhandsgranska eller aktivera temat.

Läs vidare i den här guiden för mer detaljerade steg.

Ladda ner temats .zip-fil

Börja med att ladda ner temats .zip-fil från platsen där du köpte temat. Packa inte upp .zip-filen.

Av de olika nedladdningsalternativen är Installerbar WordPress-fil det enda rätta.
För Themeforest-teman måste du välja alternativet Installerbar WordPress-fil

Ladda upp temafilen

När du har temat .zip-fil följer du dessa steg för att ladda upp den till din WordPress.com-webbplats:

1. Gå till Utseende → Teman i din webbplats adminpanel.
  2. Klicka på Installera tema.
Knappen Installera tema finns längst upp till höger på sidan Teman.
  1. Dra temats .zip-fil till rutan. Alternativt kan du klicka på rutan, lokalisera temats .zip-fil på din dator och dubbelklicka på den för att lägga till den.
När du klickar på Installera tema kan du klicka på rutan för att ladda upp filen, eller så kan du dra filen till sektionen med texten "Släpp filer eller klicka här för att ladda upp".

Förhandsgranska eller aktivera temat

Om du är redo att börja använda temat direkt klickar du på Aktivera:

aktivera uppladdat tema

Om du vill förhandsgranska temat innan du aktiverar det klickar du på Prova och anpassa för att se en live-förhandsgranskning. Här kan du justera vissa temainställningar innan du tillämpar temat på din webbplats. Klicka på Spara och aktivera när du har justerat inställningarna och är redo att aktivera temat.

Ställ in ditt tema

När du har aktiverat ett tema på din webbplats bör du konfigurera det så att det ser ut som du vill att det ska se ut. Alla teman är olika, men dessa allmänna tips kommer att hjälpa dig att komma igång:

📌

Om du använder ett tema som inte har skapats av WordPress.com är vi begränsade rörande hur mycket vi kan hjälpa dig med det. Vi rekommenderar att du kontaktar supporttjänsten för ditt tema. De kan mest om temat och kan erbjuda expertsupport.

Var man hittar teman

Om du redan har tittat igenom WordPress.com-temagalleriet, men ändå inte har hittat den perfekta designen för din webbplats än ska du inte oroa dig – det finns tusentals teman där ute för alla typer av webbplatser.

Börja med att läsa igenom våra råd för att välja det perfekta temat.

Här är en lista med populära platser där du kan hitta tredjepartsteman:

Nästa steg: Skapa ett underordnat tema.