Tillbaka till support Designa din webbplats Teman Aktivera ett tema

Aktivera ett tema

En av dina första uppgifter när det kommer till att skapa en webbplats är att välja ett tema som passar din vision för webbplatsen. Den här guiden visar hur du söker efter ett tema och tillämpar det på din webbplats.

Hitta ett tema

Alla teman som tillhandahålls av WordPress.com är mobilvänliga, tillgängliga för personer med nedsatt funktion och professionellt utformade för moderna webbstandarder. För att bläddra igenom vår ständigt växande samling med teman, gå till Utseende → Teman i din WordPress.com-adminpanel:

Visar att Utseende är aktiverat och alternativet Teman markerat.

Typer av teman

Genom att använda filtreringsknapparna i det övre högra hörnet av skärmen kan du välja att endast visa gratis-, premium- eller partnerteman för att begränsa din sökning.

Temafilter i temakatalogen
Temafilter på sidan Teman

Under namnet på varje tema hittar du någon av följande etiketter:

En pil pekar på området under temanamnet, där etiketten "Premium" visas.

Använd sökfältet högst upp på skärmen för att söka efter teman baserat på namn eller funktion. Du kan begränsa din temasökning ytterligare genom att välja en kategori från listan under sökfältet.

Temaalternativ

För varje tema kan du klicka på de tre horisontella punkterna bredvid temanamnet för att visa följande alternativ:

• Förhandsgranska och anpassa: Förhandsgranska temat med ditt webbplatsinnehåll.
  • Aktivera: Tillämpa temat på din webbplats.
  • Info: Läs mer om temats funktioner och hur du anpassar det.
Temaalternativ

Stilvariationer

Vissa teman inkluderar olika stilvariationer för att ytterligare anpassa utseendet på din webbplats.

Klicka på de färgade cirklarna i det nedre högra hörnet för att se samma tema med olika färgscheman och typsnittsval tillämpade.

Du kan aktivera temat med din föredragna stilvariation. Du kan göra ytterligare ändringar av färger och typsnitt när du har aktiverat temat.

Temaalternativ

Så här aktiverar du ett tema

När du har bestämt dig för vilket tema du vill använda följer du dessa steg för att tillämpa det på din webbplats:

1. Öppna din adminpanel och gå till Utseende → Teman.
  2. Klicka på de tre punkterna bredvid ditt valda tema.
  3. Klicka på Aktivera.
  4. Ett fönster visas som förklarar att din webbplats nuvarande startsida kommer att ersättas med det nya temats startsideslayout. Om du vill fortsätta, kryssa i rutan och klicka på Aktivera.
  5. Efter några sekunder kommer det nya temat att ha tillämpats på din webbplats. Klicka på knappen Anpassa denna design för att börja arbeta på din webbplats nya design. Se vår guide Konfigurera ditt tema för information om nästa steg.

📌

När du aktiverar ett tema förs ditt befintliga innehåll över. Ingenting tas bort, så det är helt säkert att byta (och du kan alltid byta tillbaka till ditt gamla tema igen om du ändrar dig).

Läs mer om att byta teman.