Tillbaka till support Tjäna pengar Marknadsför ditt innehåll med Blaze

Marknadsför ditt innehåll med Blaze

Marknadsför ditt innehåll på WordPress.com och Tumblr till en kostnad från bara 5 USD per dag. Den här guiden visar hur du lockar högkvalitativ trafik till din webbplats med hjälp av Blaze.

Marknadsför en sida eller ett inlägg

Skapa en Blaze-kampanj för att marknadsföra ett inlägg eller en sida på några av de miljontals sidorna på WordPress.com och Tumblr. Följ dessa steg för att konfigurera din Blaze-kampanj:

1. Öppna din adminpanel och gå till VerktygAnnonsering för att visa en lista över din webbplats inlägg och sidor:
Blaze-adminpanelen visar en lista över sidor och inlägg som är redo att marknadsföras.
  1. Lokalisera sidan eller inlägget som du vill marknadsföra. Längst upp i listan kan du söka efter rubrik, filtrera så att endast inlägg eller endast sidor visas och sortera ditt innehåll efter olika kriterier, exempelvis nyligen uppdaterat eller mest visat.
  2. Klicka på knappen Marknadsför för att börja skapa din annonskampanj.
  3. Om du är nöjd med standardkampanjen som har skapats klickar du på knappen ”Skicka kampanj”. Alternativt kan du klicka på knappen ”Gör ändringar” för att konfigurera utseende, målgrupp, budget, varaktighet och betalning för din kampanj. Vart och ett av alternativen beskrivs i detalj nedan.

Utseende

I sektionen Utseende efterfrågas tre uppgifter för att avgöra hur din annons ska se ut:

Annonseringsadminpanelen, med förhandsgranskning av det marknadsförda inlägget och en plats där du kan lägga till bild, rubrik och förhandsvisningstext.

Målgrupp

I sektionen Målgrupp kan du bestämma vem som ska se din annons genom att välja från följande rullgardinsmenyer:

När du justerar dina inställningar på den här skärmen kommer din annonssammanfattning att återspegla dina val och visa uppskattade visningar för din kampanj, vilket är hur många gånger din annons kommer att visas.

Skärmen Målgrupp, med möjlighet att välja språk, plats och intressen.

Budget och varaktighet

I sektionen ”Budget och varaktighet” kan du styra hur mycket du vill spendera på din kampanj:

Panelen Budget och varaktighet visas, med en daglig budget på 20 USD inställd på att köras i 14 dagar.

Uppskattade visningar

Vid annonsering avser en ”visning” varje gång din annons visas för besökare på en viss webbsida. När du justerar dina budget- och inriktningsval kommer du att se en uppskattning av hur många personer du kommer att nå med din annons. Detta visas i sektionen Uppskattade visningar på den högra sidan.

Kampanjer betalas på CPM-basis. CPM är en akronym för cost per mille (mille är ett latinskt/franskt ord för tusen). Detta innebär att din kampanj kommer att debiteras för varje 1 000 gånger som din annons visas.

Det är dock viktigt att förstå att dessa visningar inte garanterar att besökare kommer att klicka på din annons. Precis som med de flesta former av marknadsföring får du bäst resultat om du lyckas fånga din målgrupps intresse i ögonblicket. Var noga med att skapa en annons som tilltalar den målgrupp du försöker nå.

💡

Det är vanligt att testa två annonser samtidigt, med olika text och/eller bilder. Efter ett tag kan du se vilken annons som presterar bäst. Avbryt den mindre lyckade annonsen och öka budgeten för din mer framgångsrika annons.

Det är viktigt att balansera din räckvidd med hur relevant ditt innehåll är för din målgrupp. Detta hjälper till att maximera hur många klick din annons får och, i slutändan, hur mycket trafik annonsen genererar för din webbplats. Om du är osäker på vad du ska välja för budget föreslår vi att du börjar med 5 USD per dag i 7 dagar och sedan ökar därifrån baserat på dina resultat.

Maximal budget

Sektionen ”Maximal budget” i den högra sidopanelen visar din maximala budget baserat på din valda dagliga budget och varaktighet.

Att ange en budget på 5 USD per dag i 7 dagar innebär inte att din kampanj kommer att kosta 35 USD. Budgeten anger istället en maximal kostnad som du är villig att spendera på din specifika kampanj baserat på dina uppskattade visningar. Den faktiska kostnaden kan bli lägre än din budget, eftersom den beror på antalet visningar som faktiskt har registrerats, snarare än på den ursprungliga uppskattningen.

Avancerade inställningar

Under Avancerade inställningar hittar du följande alternativ:

Betalning

I sektionen Betalning fyller du i din kortinformation och klickar på knappen Skicka. Du kommer inte att debiteras förrän efter att annonsen har godkänts och börjat visas i vårt nätverk av webbplatser.

Betalningar görs automatiskt varje vecka, baserat på levererade visningar under den aktuella perioden (dvs. hur många gånger din annons har visats). Du debiteras veckovis för annonser som visas sett över alla dina kampanjer. Om du har Blaze-krediter kommer de alltid att användas innan ditt kort debiteras.

📌

Även om din kampanj överskrider dina uppskattade intryck kommer dina kostnader aldrig att överstiga din angivna budget.

När en betalning har gjorts får du ett e-postkvitto till den e-postadress som är kopplad till ditt WordPress.com-konto.

Du kan avbryta dina kampanjer när som helst. Du kommer endast att debiteras för den del av din kampanj som redan har visats fram till den aktuella tidpunkten. Det är inte möjligt att återbetala avgifter för annonser som redan har visats, så se till att ställa in din budget på ett belopp som du är villig att betala.

Annonsgodkännande

Vi granskar alla Blaze-kampanjer beträffande efterlevnad av vår annonspolicy innan de visas för andra.

Vi försöker moderera annonser så snart som möjligt, men det tar minst 24 timmar för annonser att granskas. Denna tidslinje kan ändras beroende på hur mycket innehåll vi behöver granska.

Om ditt inlägg blir godkänt kommer du att få ett e-postmeddelande med information om att ditt inlägg har blivit godkänt och kommer att publiceras online.

Ditt inlägg kommer att avvisas om det inte överensstämmer med vår annonspolicy. Du kommer inte att debiteras om ditt inlägg avvisas.

Hantera dina kampanjer

Öppna din adminpanel, gå till VerktygAnnonsering och klicka på fliken Kampanjer för att komma åt dina pågående kampanjer. Du kommer att se information om dina live-annonser och eventuella annonser som inväntar moderering.

Klicka på valfri kampanj för att visa information, inklusive:

📌

Alla analysverktyg fungerar lite olika, så du kan komma att se klick på din kampanj som inte visas i din webbplatsstatistik eller ditt föredragna analysverktyg under några timmar, kanske till och med följande dag.

Om du vill stoppa en kampanj, följ stegen nedan:

1. Öppna din adminpanel, gå till Verktyg → Annonsering och klicka på fliken Kampanjer.
  2. Klicka på den kampanj som du vill stoppa.
  3. Klicka på länken Stoppa kampanj.

När en kampanj har avbrutits slutar den att köras, utan möjlighet att starta om den.

Om du behöver redigera en kampanj som redan har skickats in måste du avbryta den och skapa en ny kampanj med de nödvändiga uppdateringarna, som du sedan kan skicka in för godkännande.

Var din annons visas

Din annonskampanj kommer att visas på nätverket Tumblr och på kostnadsfria WordPress.com-webbplatser tillsammans med etiketten ”Annons”, som i det här exemplet:

Ett exempel på hur annonsen kommer att se ut på andra webbplatser.

För mer information, se vår annonspolicy och våra användarvillkor.