Tillbaka till support Innehåll och media Block Inbäddningsblock Bädda in från Google Maps

Bädda in från Google Maps

Google Maps är ett populärt gratisverktyg för att visa kartor och vägbeskrivningar. Den här guiden visar hur du bäddar in (dvs. visar) en Google-karta på din WordPress.com-webbplats.

Bädda in en Google-karta

Du kan bädda in en Google-karta på valfri sida på din WordPress.com-webbplats genom att följa dessa steg:

Steg 1: Hämta inbäddningskoden för kartor

1. Besök Google Maps.
  2. Sök efter valfri gatuadress eller geografisk plats och klicka på knappen ”Dela”:
En pil pekar på knappen Dela i en Google Maps-lista.
  1. I popup-fönstret som visas väljer du fliken ”Bädda in en karta”.
  2. Klicka på knappen ”Kopiera HTML” för att kopiera hela HTML-koden från rutan till din dators urklipp. Koden börjar med <iframe.
En pil pekar på knappen Kopiera HTML.

Steg 2: Lägg till inbäddningskoden på din webbplats

1. Öppna din webbplatssida i WordPress-redigeraren
  2. Klicka på blockinfogarikonen + för att lägga till ett anpassat HTML-block.
  3. Klistra in den fullständiga inbäddningskoden i blocket.
  4. Klicka på knappen Publicera, Uppdatera eller Spara för att få din karta att visas på webbplatsen.

Nästa gång du redigerar din sida eller ditt inlägg kommer du att märka att inbäddningskoden har konverterats till kortkod:

En Google Maps-kortkod visas.

Om din kod inte fungerar, prova att använda en fysisk adress. Adresser som skapas med longitud- och latitudkoordinater snarare än med en fysisk adress kanske inte ger dig en fungerande kod.

Exempel på en inbäddad Google-karta

Här är ett exempel på hur den inbäddade kartan kommer att se ut:

Bädda in en anpassad karta

Google Maps erbjuder möjligheten att skapa dina egna anpassade kartor, med stift, flera platser, personliga ikoner med mera. Du kan bädda in en anpassad karta på din webbplats genom att följa dessa steg:

1. Besök Mina kartor.
  2. Välj antingen en karta som du redan har skapat eller skapa en ny karta.
  3. Gör kartan offentlig med hjälp av alternativet ”Dela”:
  4. Klicka på ellipsmenyn (tre punkter) bredvid kartnamnet för att visa ytterligare alternativ. Ett fönster kommer att visas, såsom illustreras nedan:
  5. Välj ”Bädda in på min webbplats” från listan. Detta öppnar ett fönster med en inbäddningskod. Kopiera hela koden.
    bädda-in-den-här-kartan
  6. Lägg till inbäddningskoden på din webbplats genom att följa samma steg som för en vanlig karta.