Tillbaka till support Domäner och e-post Överför en Google-domän till WordPress.com

Överför en Google-domän till WordPress.com

Du kan överföra en domän från Google till WordPress.com. Den här guiden leder dig genom varje steg i processen.

Steg 1: Lås upp din domän.

Logga in på Google-domänens adminpanel på https://domains.google.com för att se en lista över alla dina registrerade domäner:

Skärmdump av ett Google-domänkonto med flera listade domäner.
Adminpanelen för Google-domäner

Steg 2: Få auktoriseringskoden för domänöverföring

Domänägaren måste ange en auktoriseringskod för att påbörja överföringsprocessen:

1. På din Adminpanel för Google-domäner klickar du på den domän du vill överföra.
  2. Klicka på Registreringsinställningar på vänster sida:
En pil pekar på "registreringsinställningar" i den vänstra navigeringen.
  1. Bläddra ned på sidan till avsnittet Överför ut och klicka på länken Få auktoriseringskod:
En pil pekar på länken "Få auktoriseringskod".
  1. Kopiera den överföringskod som visas i popup-fönstret:
En pil pekar på auktoriseringskoden.
Kopiera auktoriseringskoden till datorns Urklipp

Steg 3: Starta domänöverföringen

Om du inte redan har ett WordPress-konto kan du gå till domänöverföringssidan här för att skapa ett konto och överföra din domän i samma process.

Om du redan har ett WordPress.com-konto kan du följa dessa steg för att börja överföra din domän till ditt WordPress.com-konto:

1. Besök din adminpanel.
  2. Gå till Uppgraderingar → Domäner.
  3. Klicka på knappen Lägg till domän överst till höger på sidan och välj alternativet Överför domän i listmenyn:
Knappen Lägg till en domän har klickats och knappen Överför domäner visas.
Klicka på Lägg till en domän och därefter Överför domäner

Granska stegen för att överföra din Google-domän till WordPress.com. När du är redo klickar du på Kom igång för att fortsätta.

På nästa skärm får du upp en dialogruta där du får ange domännamn och unik auktoriseringskod (som du kopierat i föregående steg.) Du kan även klicka på Lägg till fler för att lägga till ytterligare domäner och överföra alla tillsammans:

Ett domännamn och auktoriseringskod anges och knappen Överför gratis visas.

Efter att ha lagt till dina domäner klickar du på Överför gratis för att gå vidare till kassan.

Steg 4: Slutför överföringen

Slutför stegen i kassan för att bekräfta överföringen. På nästa skärm får du ett bekräftelsemeddelande som sammanfattar förloppet för din domänöverföring. Du får även ett e-postmeddelande från WordPress.com som bekräftar att din domänöverföring pågår och bör slutföras inom fem till sju dagar.

När överföringen har slutförts kan du även få ett e-postmeddelande som ber dig verifiera dina kontaktuppgifter för varje domän.