Tillbaka till support Domäner och e-post Anslut en underdomän till en extern webbplats

Anslut en underdomän till en extern webbplats

Du kan skapa en underdomän för vilken domän som helst som du äger. Den här guiden visar hur du ansluter en underdomän till en extern webbplats.

Om underdomäner

En underdomän har ett extra stycke text före huvuddomänen (kallas rotdomänen). Om din rotdomän till exempel är yourgroovydomain.com kan du skapa underdomäner som shop.yourgroovydomain.com och members.yourgroovydomain.com.

Du kan ansluta din underdomän till en webbplats som ligger någon annanstans på en extern server på två sätt:

1. Lägg till vidarebefordran av underdomän. Se vår guide om att konfigurera vidarebefordran av underdomän.
  2. Använd DNS-poster (den här guiden).

Om du vill ansluta en underdomän till en webbplats som ligger på WordPress.com, se Anslut en underdomän till WordPress.com.

Om din rotdomän är registrerad eller ansluten till WordPress.com kan du också ansluta en underdomän mot en extern webbplats genom att använda en CNAME– eller A-post.

Steg 1: Hämta DNS-posterna

Du måste hämta CNAME- eller A-posterna från servern eller tjänsten som underdomänen kommer att peka mot.

Kontrollera din externa servers supportdokumentation eller kontakta deras supportteam för att avgöra vilka DNS-poster du behöver.

Steg 2: Lägg till DNS-posterna

Tillbaka på WordPress.com, följ dessa steg för att skapa underdomänen:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Gå till UppgraderingarDomäner.
  3. Välj rotdomänen (dvs. domänen som du vill lägga till underdomänen till).
  4. Klicka på DNS-poster och sedan på Hantera:
Den första pilen pekar på DNS-poster och den andra pilen pekar på knappen Hantera.
  1. Klicka på Lägg till en post i det övre högra hörnet.
  2. I rullgardinsmenyn Typ väljer du typen av DNS-post (vanligtvis en CNAME – eller A-post).
  3. I rutan Namn anger du vad du vill att underdomänen ska vara.
  4. I rutan Pekar på anger du värdet som tillhandahålls av tjänsten du ansluter till.
  5. Klicka på Lägg till DNS-post.

Din underdomän skapas när du lägger till de obligatoriska DNS-posterna till din rotdomän. Du kan behöva vidta ytterligare åtgärder med servern/den externa plattformen för att slutföra anslutningen av underdomänen.