Tillbaka till support Tjäna pengar Betalt nyhetsbrev

Betalt nyhetsbrev

Med hjälp av Premiuminnehåll-blocket kan du automatiskt skicka e-postmeddelanden till dina betalande följare och prenumeranter med nytt premiuminnehåll som du har publicerat på din webbplats.

Vem som helst kan följa (eller prenumerera på) din webbplats för att få e-postmeddelanden om nya inlägg, men innehåll skapat med Premiuminnehåll-blocken kommer bara att skickas till dina betalande prenumeranter.

Hur ser prenumeranter premiuminnehåll?

Dina följare och läsare kan se premiuminnehållet som de betalar för på två platser:

1. Direkt på din webbplats där du har infogat blocket Premiuminnehåll.
  2. I ett nyhetsbrev som levereras direkt till deras inkorg.

Betalande prenumeranter får ett e-postmeddelande med allt innehåll i ett inlägg – både det allmänna offentliga innehållet och premiuminnehållet. Icke-betalande följare ser bara det offentliga innehållet och en knapp för att prenumerera på ditt premiuminnehåll.

Klicka för en större vy
Klicka för en större vy

Skapa ett betalt nyhetsbrev

Använd Premiuminnehåll-blocket för att välja vilket premiuminnehåll som ska inkluderas i ditt betalda nyhetsbrev – detta kan inkludera text, bilder, videor och annat som du vill inkludera i blocket. Om du konfigurerar en prenumeration för första gången kan du välja pris och faktureringsintervall (månadsvis eller årligen) direkt i blockinställningarna.

Aktivera notiser via e-post

När du har konfigurerat din prenumeration kan du hitta e-postinställningarna antingen via blockredigerarlänken ”Hantera dina prenumerationer” (bilden nedan) eller på Tjäna-fliken i ditt konto.

Du kommer då att se dina prenumerationer listade. Klicka på lämplig prenumeration och sedan på ellipsmenyn (tre punkter) och välj Redigera.

I sektionen Redigera betalningspaket klickar du på fliken E-post. Välj alternativet ”Skicka nyligen publicerade inlägg via e-post till medlemmar med det här paketet för återkommande betalning som har valt att få sådan information”.

Du kan också ställa in ett anpassat meddelande till nya prenumeranter som har registrerat sig för att få e-postmeddelanden i textrutan Anpassat bekräftelsemeddelande.

Klicka på Spara för att aktivera e-postmeddelanden till dina betalprenumeranter. Det nya premiuminnehållet skickas automatiskt till dem via e-post.

Vill du hantera en e-postlista och skapa anpassade nyhetsbrev? Integrera din webbplats med en tjänst som Mailchimp, MailerLite eller Revue.