Tillbaka till support Tjäna pengar Hantera betalande kunder och donatorer

Hantera betalande kunder och donatorer

Den här guiden visar hur du visar och hanterar dina webbplatskunder, supportrar och donatorer när du använder betalningsfunktionerna på WordPress.com.

Kontrollera dina intäkter

Du kan visa en genomgång av dina intäkter genom att besöka Verktyg → Tjäna pengar.

Sammanfattning av intäkter

Här hittar du:

Visa din supporterlista

För att visa en lista över dina supportrar:

1. Besök din adminpanel.
  2. Navigera till Verktyg → Tjäna pengar.
  3. Klicka på fliken Supportrar.

Här kan du visa en lista över alla som gör betalningar, visa information om enskilda supportrar och avbryta betalningar.

Avbryt betalningar och utfärda återbetalningar

Dina supportrar kan avbryta när som helst från sina WordPress.com-konton. Du kan också avbryta deras betalningar åt dem från supporterlistan:

1. Besök din adminpanel.
  2. Gå till Verktyg → Tjäna pengar.
  3. Klicka på fliken Supportrar.
  4. Klicka på ellipsmenyn (tre punkter) till höger om supporteruppgifterna.
  5. Välj ”Visa”.
  6. I panelen ”Information” klickar du på ellipsmenyn (tre punkter) bredvid deras erbjudande.
  7. Klicka på alternativet ” Avbryt betalning”.

Om du väljer ”Avbryt betalning” avbryts den schemalagda betalningen omedelbart, så att kunden inte längre har tillgång till innehållet som de har registrerat sig för och inte kommer att faktureras igen.

Att avbryta prenumerationen genererar inte automatiskt någon återbetalning till kunden. Om du vill utfärda återbetalningar, besök din Stripe-adminpanel. Följ anvisningarna från Stripe här för att utfärda en fullständig eller partiell återbetalning.

Redigera betalningsplaner

När du konfigurerar betalningsknappar, betalinnehåll och betalda nyhetsbrev kommer du att skapa en betalningsplan. För att visa och redigera dina betalningsplaner:

1. Besök din adminpanel.
  2. Gå till Verktyg → Tjäna pengar → Betalningsinställningar.
  3. Bläddra ner till sektionen ”Hantera paket” och klicka på ” Betalningsplaner”.
  4. Klicka på ellipsmenyn (tre punkter) bredvid valfri plan och välj:
    • Redigera pris, namn, e-postadresser och annan information om planen. Om du ändrar priserna påverkar det inte befintliga betalningar. De kommer fortsätta att förnyas till samma pris som de startades med.
    • Ta bort planen. Befintliga betalningar fortsätter. Om du vill stoppa betalningar för befintliga kunder, se det föregående avsnittet.
Alternativ för att redigera en betalningsplan