Tillbaka till support Felsökning Åtgärda Jetpack-fel

Åtgärda Jetpack-fel

Jetpack är ett kraftfullt tillägg som lägger till viktiga funktioner till webbplatser med tillägg aktiverade. Jetpack krävs på alla webbplatser med tillägg aktiverade på WordPress.com. Den här guiden täcker vanliga Jetpack-felmeddelanden och hur du löser dem.

Inte ansluten till Jetpack.

Felmeddelande: Jetpack kan inte kommunicera med din webbplats eftersom din webbplats inte är ansluten.

För att åtgärda detta fel följer du dessa steg:

1. Besök din WordPress.com-adminpanel.
  2. Klicka på Jetpack → Adminpanel.
  1. Om du ser följande felmeddelande i din Jetpack-adminpanel klickar du på Återställ anslutning för att åtgärda det.
    • Din anslutning till WordPress.com verkar inte fungera. Om du har problem, prova att ansluta igen.
Felmeddelandet "Din anslutning till WordPress.com verkar inte fungera. Om du har problem, prova att ansluta igen." med en pil som pekar på länken Återställ anslutning.
  1. Om du istället ser introduktionen till Jetpack klickar du på knappen Konfigurera Jetpack för att åtgärda det.
Knappen Konfigurera Jetpack med en pil som pekar i dess riktning.

Kritiskt fel på webbplatsen

Felmeddelande: Jetpack kan inte kommunicera med din webbplats på grund av ett kritiskt fel på webbplatsen.

Du kan också se följande fel på din live-webbplats:

Ett kritiskt fel har inträffat på din webbplats. Kolla din webbplatsadministratörsinkorg för instruktioner.
Felmeddelandet på en live-webbplats lyder "Ett kritiskt fel har inträffat på din webbplats. Kolla din webbplatsadministratörsinkorg för instruktioner."

För att åtgärda detta fel, kontrollera e-postadressen som är kopplad till ditt konto. Vi kommer att skicka mer information om felet via e-post för att hjälpa dig att identifiera vilket tema eller tillägg som orsakar problemet.

Om du vet vilket tillägg eller tema som orsakar problemet och kan komma åt din WordPress.com-adminpanel kan du följa dessa steg för att inaktivera det problematiska tillägget eller temat:

1. Besök din WordPress.com-adminpanel.
  2. Besök Tillägg eller UtseendeTeman, beroende på vad du behöver inaktivera.
  3. Inaktivera tillägget eller byt tema för att få din webbplats online igen.

Om du inte vet vilket tema eller tillägg som orsakar problemet kan du lösa de vanligaste problemen med tillägg med dessa steg.

Om du inte kan komma åt din WordPress.com-adminpanel, kontakta oss här.

När det felaktiga temat eller tillägget har identifierats kan du bestämma om du vill fortsätta att använda tillägget eller temat och kontakta utvecklaren av funktionen för att få ytterligare hjälp.

Jetpack kan inte kommunicera

Felmeddelande: Jetpack kan inte kommunicera med din webbplats eftersom din webbplats inte svarar på begäranden.

Om du ser det här felmeddelandet, kontakta oss här så åtgärdar vi det åt dig.

Domänens DNS-poster

Felmeddelande: Jetpack kan inte ansluta till din domän eftersom din domäns DNS-poster inte pekar på din webbplats.

För att åtgärda detta fel följer du dessa steg:

1. Besök din WordPress.com-adminpanel.
  2. Gå till Uppgraderingar → Domäner.
  3. Verifiera att din domänstatus är Aktiv, med en grön punkt framför domänstatusen.
  4. Verifiera att det inte finns några andra fel- eller varningsmeddelanden på sidan.

Om du nyligen har anslutit, överfört eller registrerat en domän kan det ta upp till 72 timmar innan din domän blir aktiv. Under tiden kan du ange din kostnadsfria underdomän som din primära webbplatsadress. Detta gör att du kan fortsätta utveckla din webbplats medan din DNS sprids.

Jetpack-tillägget är inaktiverat

Felmeddelande: Vi kan inte kommunicera med din webbplats eftersom Jetpack-tillägget är inaktiverat.

Webbplatser med tillägg aktiverade på WordPress.com måste ha Jetpack aktiverat för att fungera korrekt.

För att åtgärda detta fel följer du dessa steg:

1. Besök din WordPress.com-adminpanel.
  2. Gå till TilläggInstallerade tillägg.
  3. Lokalisera Jetpack i listan över installerade tillägg och kontrollera att tillägget är aktiverat.
  4. Gå till Jetpack Adminpanel.
  5. Klicka på knappen Konfigurera Jetpack.

Om du inte kan komma åt din WordPress.com-adminpanel, kontakta oss här.