Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Blokken WhatsApp-knopblok

WhatsApp-knopblok

Deze functie is van toepassing op sites die onze WordPress.com Explorer-, Creator- of Entrepeneur-abonnementen en het verouderde Pro-abonnement gebruiken. Voor sites met een gratis of een Starter-abonnement moet je je abonnement upgraden om toegang te krijgen tot deze functie.

Het WhatsApp-knopblok biedt je klanten een eenvoudige methode om een algemene vraag te stellen, om ondersteuning te verzoeken of vragen te stellen over je producten. Met het WhatsApp-knopblok kunnen bezoekers aan je site met één druk op de knop contact met je opnemen via WhatsApp.

Het WhatsApp-knopblok invoegen

Uitgebreide instructies over het toevoegen van blokken vind je hier.

Klik op het invoegpictogram om een WhatsApp-knopblok toe te voegen. Zoek naar WhatsApp en klik op het knopblok om het toe te voegen aan het bericht of de pagina.

Het WhatsApp-knopblok invoegen

Wanneer je het WhatsApp-knopblok voor het eerst toevoegt, zie je een standaard groene WhatsApp-knop op je bericht of pagina:

Een screenshot van een groene WhatsApp-knop

Je knop aanpassen

Zodra je het blok hebt toegevoegd, is het verstandig je contactnummer en een standaard eerste bericht in te stellen. Je doet dit door de instellingenknop te gebruiken en het formulier in te vullen:

Een screenshot die toont hoe je het WhatsApp-knopblok aanpast

Instellingen voor het WhatsApp-knopblok

Naast de opties in de blok-werkbalk bevat elk blok ook nog speciale opties in de zijbalk van de editor. Als je de zijbalk niet ziet, klik je simpelweg op het tandwielpictogram naast de knop Publiceren.

Een screenshot van het tandwielpictogram die de instellingen in de zijbalk weergeeft.
De blokinstellingen zijn beschikbaar in de zijbalk.

Je kan de kleur van de knop ook wijzigen naar een van de kleuren die door WhatsApp zijn goedgekeurd. Dit doe je door op het WhatsApp-knopblok en in de zijbalk van de editor te klikken en te zoeken naar het venster Kleurinstellingen:

Een screenshot die de kleurinstellingen toont van het WhatsApp-knopblok