Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Blokken Blok Abonneren

Blok Abonneren

Voeg het blok Abonneren toe om lezers aan te moedigen bij te blijven met je berichten. Je abonnees kunnen ervoor kiezen om telkens wanneer je een bericht publiceert, een e-mail te ontvangen. Ze kunnen ook een dagelijkse of wekelijkse samenvatting ontvangen van al je recente berichten of ervoor kiezen geen e-mails te ontvangen maar je berichten te lezen in de WordPress.com Reader.

Dit blok is beschikbaar voor alle WordPress.com sites. Als je een zelf-gehoste site hebt, installeer je de gratis Jetpack-plugin.

Het blok Abonneren toevoegen

Om het blok Abonneren toe te voegen, klik je op het + Blokinvoeger-pictogram en zoek je naar ‘Abonneren’. Klik erop om het blok toe te voegen aan het bericht of de pagina.

💡

Je kunt met behulp van je toetsenbord ook /subscribe op een nieuwe regel typen en op Enter drukken om snel een nieuw blok Abonneren toe te voegen.

De opdracht /subscribe wordt gebruikt om het blok Abonneren toe te voegen aan een pagina.

Meer gedetailleerde instructies over het toevoegen van blokken vind je hier.

Blokwerkbalk

Als je op het blok klikt, wordt er boven het blok een werkbalk met opties weergegeven:

De werkbalk boven het blok Abonneren bevat tooltips voor elk icoon.

De werkbalk van het blok Abonneren bevat de volgende opties:

Blokinstellingen

Als je op het blok klikt, zie je aanvullende blokinstellingen in de rechterzijbalk. Als je de zijbalk niet ziet, moet je wellicht op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek klikken om de instellingen weer te geven. Dit pictogram lijkt op een vierkant met twee oneven kolommen:

Het instellingenpictogram in de Editor met een zwarte achtergrond en daaronder de tooltip 'Instellingen'.
Klik op het pictogram Instellingen om de blokinstellingen te openen

In het gedeelte Instellingen zie je het aantal mensen dat je site volgt met hun WordPress.com-accounts, e-mailadressen en volgers op de socialemedia-accounts die via automatisch delen met je site zijn verbonden. Social-mediavolgers kunnen van de telling worden uitgesloten door de optie Social-mediavolgers in de telling opnemen bijInstellingen uit te schakelen.

Een indicator die 305 abonnees in de Abonneren blokinstellingen laat zien
Kleur

Je kunt de tekst- en achtergrondkleur van je knoppen en ook de kleur van de randen kiezen.

Kies een kleur waarmee de knop opvalt en zoek naar een goed contrast om de leesbaarheid te verbeteren. De toegankelijkheidsparameters zijn in de editor geïntegreerd, zodat je een waarschuwing ontvangt wanneer de tekst moeilijk leesbaar wordt voor mensen met een visuele beperking.

De Kleurenopties in de Blokinstellingen-zijbalk met de knop Achtergrond uitgevouwen om de opties weer te geven om de kleuren te wijzigen.
Typografie

Met de typografie-instellingen kun je de lettergrootte van de tekst en het invoerveld van de knop wijzigen.

De typografie-opties voor het blok Abonneren omvatten vooringestelde grootten en een optie om een aangepaste grootte toe te voegen.
Rand

Wil je dat de knop er ronder uitziet? Met de radiusoptie voor de rand kun je je knoppen er ronder uit laten zien. Als je deze optie instelt op 0, dan heeft de knop scherpe randen. De randdikte-opties maken de lijn rond de knop dikker.

De Randoptie in de Blokinstellingen-zijbalk geeft de radius en de dikte van de rand weer voor de knop in het blok Abonneren.
Spatiëring

Pas hiermee de opvulling op de knop aan, alsook de opvulling tussen het inschrijfgedeelte van de e-mail en de knop.

De optie Tekstafstand in de Blokinstellingen-zijbalk met de optie om de afstand in te stellen in de knop en tussen de knop en het aanmeldveld.
Instellingen

Selecteer Aantal abonnees weergeven om het aantal volgers op je formulier te laten weergeven, Standaard omvat het aantal abonnees volgers op socialmedia-accounts die via automatisch delen met je site zijn verbonden. Je kunt volgers op sociale media uitsluiten van de telling door de optie Social-mediavolgers in de telling opnemen uit te schakelen.

Het aantal abonnees schakelt de instellingen voor het Blok Abonneren in.

Verplaats de knop naar beneden onder het inschrijfformulier door Knop plaatsen op nieuwe regel te selecteren:

Knop plaatsen op nieuwe regel schakelt de instellingen voor het Blok Abonneren in.
Succesmelding

Op sites met plugins kun je het bericht bewerken dat je nieuwe abonnees zien nadat ze zich hebben geabonneerd. Typ nieuwe tekst in het veld Succesmelding zoals in deze voorbeeld afbeelding wordt weergegeven.

De Succesmelding box op het Blok Abonneren voor sites met plugins.
Succesmelding box op het Blok Abonneren.
Geavanceerd

Met de geavanceerde instellingen kun je een HTML anchor en extra CSS-classes aan het huidige blok toevoegen.

Je komt hier ook meer te weten over het toevoegen van extra CSS-klassen aan blokken.

Blokstijlen

Klik in de zijbalk met blokinstellingen op het pictogram Stijlen om de ontwerpinstellingen voor het blok te openen. Het pictogram Stijlen heeft de vorm van een cirkel waarbij de helft is ingekleurd:

Een pijl wijst naar het pictogram Stijlen waar je op kan klikken om het gedeelte Blokstijlen te openen.
Stijlen

Je kunt kiezen tussen het weergeven van het inschrijfformulier als Compact, zonder ruimte tussen het invoerveld en de knop Abonneren, of Standaard om meer tussenruimte toe te voegen tussen het invoerveld en de knop Abonneren.

De optie Stijlen in de Blokinstellingen-zijbalk, met de knop Standaard gemarkeerd.
Stijlen voor het blok Abonneren.
Afmetingen

Jouw volgers weergeven

Om de volgers weer te geven die zich via het Inschrijfformulier hebben aangemeld, ga je naar je dashboard en klik je op Gebruikers → Alle gebruikers. Op het volgende scherm zie je deze tabbladen:

Pagina Alle gebruikers met de lijst van Sitevolgers

De relevante tabbladen zijn:

Meer informatie over het beheer van je site voor volgers.