Terug naar Ondersteuning Plugins en integraties Incompatibele plugins

Incompatibele plugins

Hoewel de meeste plugins op WordPress.com worden ondersteund, zijn er een aantal plugins die niet worden ondersteund. Deze pagina bevat een lijst van niet-ondersteunde plugins en de reden waarom ze niet worden ondersteund.

Inleiding

Sites met een Plugin-abonnement hebben toegang tot tienduizenden plugins in het WordPress-ecosysteem. Plugins geven je site superkrachten en helpen je je dromen waar te maken.

Bij veel van deze plugins bieden wij al identieke of superieure functionaliteit op WordPress.com. Daarom verbetert het installeren van extra plugins de prestaties of functies van je site niet. Deze zouden er zelfs negatief door kunnen worden beïnvloed.

We willen niet zeggen dat alle plugins op deze pagina slecht zijn. Door deze plugins te verbieden, willen we een schaalbare en efficiënte hosting-omgeving voor al onze klanten garanderen.

Als je een plugin wilt installeren op deze pagina, voel je dan vrij om contact op te nemen en dan zullen wij je helpen een alternatieve optie te vinden.

Caching-plugins

WordPress.com is al uitgerust met zijn eigen robuuste caching-oplossing, die in staat is om op globaal niveau te schalen zonder enige extra tussenkomst. Het installeren van een andere caching-plugin zal dus niet werken en kan onbedoelde gevolgen hebben, zoals het crashen van je site.

De volgende plugins kunnen het bestaande caching-systeem van je site in de weg zitten:

Back-up-plugins

Als je je zorgen maakt over het verlies van gegevens, kun je er zeker van zijn dat wij dagelijks back-ups van je site maken. Ga naar Jetpack → Back-ups om een back-up van je site op een specifiek moment te herstellen of downloaden.

Deze plugins worden niet ondersteund omdat ze een negatief effect kunnen hebben op de prestaties van je site door overmatig bronnengebruik:

Let op: Als je je WordPress.com-site naar een andere site wilt migreren die is gehost op WordPress.com, ga dan naar onze Importopties.

SQL-plugins

Dit zijn plugins die onze servers zwaar belasten door het exorbitante aantal SQL-vragen die ze aanmaken:

Database-/bestandssysteem-wijzigende plugins

Met deze klasse plugins kunnen gebruikers essentiële bestanden of SQL-gegevens verwijderen die vaak resulteren in een kapotte website. Als je je site wilt herstellen, een bestand wilt verwijderen of een query wilt draaien, neem dan contact met ons op voor hulp.

E-mail-plugins

E-mails zijn een essentieel onderdeel van elke website. Sommige plugins versturen echter spam-e-mails die wij niet kunnen toestaan:

Als alternatief kun je kijken naar e-mailoplossingen van derden, zoals MailPoet of MailChimp. Je kunt makkelijk MailChimp-formulieren integreren in je site.

Geautomatiseerde inhoudsplugins

We weten dat het verleidelijk kan zijn om automatisch inhoud van het hele web te importeren met behulp van content scrapers. Maar we hebben ook gezien dat dergelijke plugins niet goed zijn voor sites die worden gehost op WordPress.com. Ze vragen onnodig veel van de infrastructuur en automatisch posten wordt ook vaak gezien als spam, wat in het algemeen niet wenselijk is.

Overige

Andere incompatibele plugins die niet in een bepaalde categorie vallen, staan hieronder vermeld:

ABSPATH

Sommige thema’s en plugins werken niet goed door onjuist gebruik van de variabele ABSPATH omdat er bestanden vereist zijn of schrijven in mappen.

Je mag ABSPATH niet op ons platform gebruiken, aangezien dit verwijst naar de WordPress-kernmap, tenzij je een kernbestand nodig hebt. In plaats daarvan gebruik je WP_CONTENT_DIR, dat in ons systeem staat als /htdocs/wp-content. Als je een bestand nodig hebt, ziet het er zo uit:

require_once( WP_CONTENT_DIR . '/plugins/plugin-stuff/stuffs.php' );

Als WP_CONTENT_DIR op andere hostingplatforms niet zou zijn gedefinieerd, zou dit standaard het volgende worden:

ABSPATH . 'wp-content'

Veelgestelde vragen

Mijn plugin zegt dat ik ionCube Loader nodig heb. Wat is dat en heb ik het?

De ionCube Loader is een PHP-module die de PHP-code verbergt en verduistert.  Sommige plugins, zoals AliDropShip, moeten op de server van je site worden geïnstalleerd om te kunnen functioneren. Op dit moment draaien wij ionCube niet op onze servers. Als gevolg hiervan zullen plugins die hierop zijn gebaseerd niet werken op sites die door WordPress.com worden gehost.

💡

Op zoek naar een alternatief voor de AliDropShip-plugin? De WooCommerce Dropshipping-extensie ondersteunt het importeren van producten van AliExpress en is compatibel met WordPress.com.

Mijn plugin zegt dat de database geen tekenset ondersteunt. Wat moet ik doen?

Sommige plugins, met name Convertkit, vereisen een bepaalde database-tekenset, zoals UTF-8. Sites op WordPress.com gebruiken Latin1 als tekenset. Neem contact op met de ontwikkelaars van de plugin voor een alternatieve oplossing als een plugin een ander tekenset vereist.