Terug naar Ondersteuning Hosting Hostingconfiguratie

Hostingconfiguratie

Open de database van je website, SFTP-inloggegevens en meer geavanceerde instellingen in de hostingconfiguratie van je website. In deze handleiding vind je hier een overzicht van de opties.

Deze functie is van toepassing op sites die WordPress.com Creator- of Entrepeneur-abonnementen gebruiken. Als je site een van onze oude abonnementen gebruikt, is deze beschikbaar voor Pro-abonnementen.

Je hostingconfiguratie openen

Naar het gedeelte Hostingconfiguratie:

1. Ga naar het dashboard van je site.
  2. Ga links onderaan met je muis over Instellingen.
  3. Selecteer Hostingconfiguratie

Hieronder staan handleidingen voor elke instelling die hier te vinden is.

Als hostingtoegang nog niet is geactiveerd, zie je een melding met de tekst: ‘Activeer de hostingtoegang om deze functies te gaan gebruiken.’ Klik op de knop Activeren om je hosting-toegang te ontgrendelen. Dit is een eenmalige actie die je nooit meer hoeft te doen voor je site.

Instellingen in het dashboard, met Hostingconfiguratie geselecteerd.
Instellingen → Hostingconfiguratie

Beschikbare instellingen

De volgende instellingen voor ontwikkelaars vind je in Hostingconfiguratie:

SFTP-/SSH-inloggegevens

Gebruik de opgegeven inloggegevens om je websitebestanden te openen en te bewerken via een SFTP-client, SSH in te schakelen en WP-CLI te gebruiken. Om je inloggegevens te verkrijgen, volg je de volgende stappen:

1. Ga naar het dashboard van je site.
  2. Navigeer naar Instellingen → Hostingconfiguratie.
  3. Klik onder ‘SFTP-/SSH-inloggegevens‘ op de knop ‘Inloggegevens aanmaken‘.

Ga naar de volgende handleidingen voor meer informatie over SFTP gebruiken, verbinden met SSH en WP-CLI gebruiken.

Database openen

Ontwikkelaars kunnen phpMyAdmin gebruiken om toegang te krijgen tot de database van een WordPress.com-website en een groot aantal bewerkingen uitvoeren. Klik op de knop ‘phpMyAdmin openen‘ op de pagina Hostingconfiguratie om de database van je site te openen.

Meer informatie vind je in onze handleiding De MySQL-database van je site beheren

Testsite

Je kan een testsite gebruiken om je WordPress.com-site te klonen voor het uitvoeren van tests. Klik op de knop ‘Testsite toevoegen‘ op de pagina Hostingconfiguratie om een testexemplaar van je website aan te maken.

Bekijk onze handleiding Een testsite aanmaken voor meer informatie.

Sitebewaking

De tool Sitebewaking biedt ontwikkelaars realtime informatie om problemen met je site op te lossen of te debuggen. De pagina Sitebewaking openen:

1. Ga naar het dashboard van je site.
  2. Ga aan de linkerkant naar Tools → Sitebewaking
  3. Hier zie je drie tabbladen:
    • Meetwaarden
    • PHP-logboeken
    • Webserverlogboeken

Ga voor meer informatie over de informatie op de pagina Sitemonitoring naar onze speciale Sitemonitoringgids.

Webserverinstellingen

In de webserverinstellingen van je website kan je opties configureren die gerelateerd zijn aan de PHP-versie en niet-bestaande assets op je site. Ga naar onze handleiding Webserver-instellingen voor meer informatie over deze opties.

Plugins en thema’s herstellen

Als er op je website standaard plugins en thema’s ontbreken die bij je abonnement horen, kan je deze herstellen door op een knop te drukken. Ga naar onze handleiding Plugins en thema’s herstellen voor meer informatie.

Cache

Wanneer je problemen aan het oplossen bent, kan je geadviseerd worden om de cache van je site te wissen. Klik op de knop ‘Cache wissen‘ op de pagina Hostingconfiguratie om de servercache van je site te wissen.

Meer informatie vind je in onze handleiding De cache van je site wissen.

Stijl van beheerdersinterface

Je kan je website zo instellen dat deze de klassieke WP Admin-interface gebruikt wanneer je inlogt op je dashboard. Bekijk meer informatie in onze handleiding Stijl van beheerdersinterface.