Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Google Foto's

Google Foto’s

Je kan je foto’s op Google Foto’s rechtstreeks in je WordPress.com-editor integreren door je account te koppelen aan Google. Zodra dit account is gekoppeld, kan je je recentste foto’s op Google Foto’s bekijken en ze rechtstreeks naar je WordPress.com-mediabibliotheek kopiëren, waarna je ze direct in een bericht kan gebruiken.

Je account aan Google koppelen

Je hoeft dit maar één keer te doen.

1. Terwijl je je media bekijkt (via de pagina Media of terwijl je een pagina/bericht bewerkt), selecteer je ‘Google Foto’s’ uit het media-vervolgkeuzemenu:
De knop Mediabron is geselecteerd met Google Foto's gemarkeerd.
  1. Klik op de knop Koppelen:
Screenshot met Google Foto's en de knop Koppelen weergegeven.
  1. Als je bent ingelogd op je Google-account word je gevraagd om de koppeling te bevestigen. Als dat niet het geval is, moet je inloggen en de koppeling bevestigen. Denk eraan dat je je account kan loskoppelen wanneer je wil.
Screenshot waarin het machtigingenscherm wordt weergegeven wanneer je je aanmeldt bij Google, met de knop Toestaan gemarkeerd.
  1. Zodra je dit hebt bevestigd, is je account gekoppeld en worden je media van Google Foto’s weergegeven.

Opmerking: als je gebruikmaakt van Google Workspace (voorheen G Suite genaamd), moet de toegang tot Google Foto’s zijn ingeschakeld door je accountbeheerder.

Door je foto’s bladeren

Je kan op twee manieren door je Google Foto’s-bibliotheek bladeren:

Wanneer je een blok voor afbeeldingen gebruikt (zoals het Afbeeldingblok), klik je op Afbeelding selecteren en kies je uit de opties voor Google Foto’s:

Screenshot waarin een afbeeldingblok wordt weergegeven waarbij de optie Afbeelding selecteren wordt aangeklikt en waarin de optie Google Foto's is gemarkeerd.
Afbeeldingblok

Klik in Mijn site → Media op het vervolgkeuzemenu in de hoek linksboven van je mediabibliotheek en selecteer Google Foto’s:

De knop Mediabron is geselecteerd met Google Foto's gemarkeerd.
Mediabibliotheek

Je Google Foto’s-bibliotheek wordt nu weergegeven:

De mediabibliotheek, met Google Foto's geselecteerd en waarin foto's van Google worden weergegeven.

Blader door de foto’s zoals je dat zou doen in de WordPress-mediabibliotheek. Selecteer de foto of foto’s die je voor je pagina/bericht wil gebruiken en klik op de knop ‘Kopiëren naar mediabibliotheek’. Je media worden gekopieerd naar je WordPress-bibliotheek en kunnen nu aan je pagina/bericht worden toegevoegd.

De knop Kopiëren naar mediabibliotheek is gemarkeerd met een pijl.

⚠️

Alle media worden naar je WordPress-bibliotheek gekopieerd en tellen mee voor je beschikbare ruimte.

Loskoppelen van Google

Om je account los te koppelen van Google ga je naar Mijn site → Tools Marketing → Verbindingen en klik je op de knop Loskoppelen naast ‘Google Foto’s’:

De knop Loskoppelen is gemarkeerd met een pijl.

Meerdere gebruikers

Elke gebruiker kan één Google-account koppelen. Als je site meerdere gebruikers heeft, kunnen ze allemaal een ander Google-account koppelen en zullen ze elkaars foto’s niet zien.

Als je van Google-account wil wisselen, moet je er een loskoppelen en vervolgens een ander account koppelen.