Tillbaka till support Innehåll och media Lägg till innehåll med hjälp av block

Lägg till innehåll med hjälp av block

Ett block är en enskild del innehåll i WordPress-redigeraren. Du kan tänka på dem som faktiska byggstenar för din webbplats. Du kan lägga till block för text, bilder, videoklipp, ljud, kolumner, avstånd, sidbrytningar, betalningsknappar, kalendrar och mer därtill. Den här guiden visar hur du kommer igång med att lägga till block.

Videokurs

Så här lägger du till ett block

Du kan lägga till ett block på alla ställen där +-knappen (som kallas för blockinfogaren) visas. Den kommer att visas på flera olika ställen.

1. Klicka på blockinfogarikonen + i det övre vänstra hörnet av redigeraren. Det här alternativet är bra för att förhandsgranska olika blockstilar:
En GIF-bild som visar processen med att klicka på blockinfogarikonen + i det övre vänstra hörnet.
  1. Klicka på blockinfogarikonen + vid sidan av ett tomt block:
En GIF-bild som visar processen med att klicka på blockinfogarknappen + till höger om ett tomt block.
  1. Tryck på returtangenten på ditt tangentbord för att skapa en ny rad under blocket. Därefter klickar du på blockinfogarikonen +:
En GIF-bild som visar processen med att skapa en ny rad.
  1. I verktygsfältet som visas ovanför blocket du har klickat på väljer du först … (tre punkter) och sedan Infoga före eller Infoga efter för att infoga ett nytt block ovanför eller nedanför det aktuella blocket:
En GIF-bild som visar processen med att välja Infoga före från ett blockverktygsfält.

Proffstips: När du har lärt dig namnen på de olika blocken kan du snabbt lägga till ett block genom att skriva ett snedstreck följt av blockets namn. Exempelvis: /bild eller /rubrik.

Kortkommando för att lägga till ett block

Så här tar du bort ett block

Om du vill ta bort ett block väljer du det aktuella blocket. Ett verktygsfält kommer då att visas direkt ovanför det. Klicka på … (tre punkter) i verktygsfältet och välj Ta bort:

Om blockverktygsfältets ellipsmeny expanderas visas Ta bort block som det sista alternativet.

Utforska block

Det finns ett block för varje element som du kan tänkas vilja lägga till på din webbplats. För att bläddra igenom hela listan med block klickar du på blockinfogarikonen + i det övre högra hörnet i redigeraren.

Där kan du se alla block uppdelade i kategorier. När du håller muspekaren över ett block visas en förhandsgranskning med mer information.

Det är också där du kan komma åt blockmönster (fördefinierade grupper av block) och återanvändbara block.

En skärminspelning av hur man lägger till block och blockmönster från Blockinfogaren i den övre menyn.
Lägga till block och blockmönster från blockinfogaren.

Välj rätt block

Se dina mest använda block

Om du märker att du lägger till samma block hela tiden kan du flytta dina mest använda block till toppen av blocklistan med hjälp av följande steg:

1. Klicka på ellips-ikonen (tre punkter) i det övre högra hörnet av redigerarens skärm.
  2. Välj AlternativBlock.
  3. Aktivera Visa mest använda block.

Detta gör att de block som du använder oftast visas, vilket gör det enklare att välja block.

Visa mest använda block