Tillbaka till support Innehåll och media Block Versblock

Versblock

Versblocket är idealiskt för att skriva poesi på din sida.

Versblock, översikt

För att lägga till ett versblock klickar du på knappen Lägg till block.

versblock - lägg till via ikon

Du kan också skriva /vers och trycka på retur i ett nytt styckeblock för att lägga till ett snabbt.

Versblock - lägg till inmatning

Du hittar detaljerade instruktioner om hur du lägger till block här.

Block-verktygsfält

Varje block har sina egna blockspecifika kontroller som gör det möjligt att manipulera blocket direkt i redigeraren. Versblocket är ganska enkelt, så det har bara kontrollerna Omvandla blocktyp och Fler alternativ

versblock - verktygsfält

Dessa alternativ är desamma som med styckeblocket, men versblocket gör det möjligt att lägga till extra avstånd mellan ord och radbrytningar inuti blocket. Den aktiva webbplatsen kommer att visa avståndet precis som du har angivit det.

versblock - avstånd och radbrytningar

Observera att layouten på versblocket på din aktiva webbplats kan ändras beroende på stilen på ditt aktuella tema.

Blockinställningar

Varje block har specifika alternativ i redigeringsfältet förutom de alternativ som finns i blockverktygsfältet. Om du inte ser sidopanelen klickar du bara på kuggikonen bredvid knappen Publicera.

Blockinställningarna finns i sidopanelen.
Blockinställningarna finns i sidopanelen.

Det här blocket har endast inställningen Avancerat.

Avancerat

Via fliken Avancerat kan du lägga till en CSS-klass till ditt block, så att du kan skriva anpassad CSS och utforma blocket som du tycker passar. När du väljer en av de tre tillgängliga stilarna så fylls det här fältet i med CSS-klassen för den valda stilen.