Tillbaka till support Innehåll och media Block Blocket Webbplatslogga

Blocket Webbplatslogga

Blocket Webbplatslogga visar en bild som representerar din webbplats. När en webbplatslogo har ställts in kan den återanvändas på olika platser och i olika mallar.

Lägg till blocket Webbplatslogga

För att lägga till blocket Webbplatslogga klickar du på blockinfogarikonen + och söker efter ”Webbplatslogga”.

💡

Du kan också använda ditt tangentbord för att skriva /logotyp och trycka på returtangenten på en ny rad för att snabbt lägga till en ny instans av blocket Webbplatslogga.

En GIF-bild som visar hur man lägger till blocket Webbplatslogotyp med hjälp av tangentbordsgenvägen.

Du hittar detaljerade instruktioner om hur du lägger till block här.

Block-verktygsfält

När du klickar på blocket visas ett verktygsfält med alternativ:

Verktygsfält för blocket Webbplatslogotyp

Blocket Webbplatslogga har följande alternativ i verktygsfältet:

Blockinställningar

När du klickar på blocket kommer du att hitta ytterligare blockinställningar i den högra sidopanelen. Om du inte ser sidopanelen kan du behöva klicka på ikonen ⚙️ (kugghjulet) längst upp till höger för att öppna inställningarna.

Blockinställningarna finns i den högra sidopanelen.
Blockinställningar
Stilar

Välj en stil för din logotypbild:

• Standard: logotypen visas i sin ursprungliga form.
  • Rundad: logotypen visas som en cirkel (om din bild ursprungligen var kvadratisk) eller en kapselliknande, avlång form (om din bild ursprungligen var rektangulär).

Om du anger en standardstil med hjälp av listmenyalternativet kommer den stilen att användas för alla framtida Webbplatslogga-block som du infogar.

Stilinställningar för logotypbild, med Standard valt.
Inställningar

Under Inställningar kan du styra:

• Logotypbildens bredd.
  • Om bilden ska länka till din startsida och om du vill att länken ska öppnas i en ny flik.

Avancerat

Via fliken Avancerat kan du lägga till en CSS-klass till ditt block, så att du kan skriva anpassad CSS och utforma blocket som du tycker passar.