Tillbaka till support Innehåll och media Block Blocket Delningsknappar

Blocket Delningsknappar

Använd blocket Delningsknappar för att ge dina läsare möjligheten att enkelt dela ditt innehåll på Facebook, Tumblr, LinkedIn, WhatsApp och en mängd andra tjänster som hjälper till att sprida ditt budskap på webben.

Videohandledning

Adding and configuring the Sharing Buttons block

Lägg till blocket Delningsknappar

För att lägga till blocket Delningsknappar klickar du på blockinfogarikonen + och söker efter ”delningsknappar”. Klicka för att lägga till blocket i en mall, i ett inlägg eller på en sida.

Du hittar detaljerade instruktioner om hur du lägger till block här.

Lägg till delningsknappar

När du har lagt till blocket Delningsknappar klickar du på blockinfogarikonen + som visas inuti blocket för att välja din första knapp:

En pil pekar på blockinfogarknappen + inuti blocket Delningsknappar.

En lista med knappar kommer att visas. Klicka på den knapp som du vill lägga till och upprepa sedan processen för varje social delningstjänst som du vill visa en knapp för.

Du kan lägga till knappar för följande tjänster som stöds:

• Skriv ut
  • Facebook
  • LinkedIn
  • E-post
  • Mastodon
  • Pinterest
  • Pocket
  • Reddit
  • Telegram
  • Tumblr
  • WhatsApp
  • X/Twitter
  • Nextdoor
  • Bluesky

Verktygsfältet för blocket Delningsknappar

När du klickar på blocket Delningsknappar visas ett verktygsfält med alternativ ovanför eller nedanför det:

Verktygsfältet för blocket Delningsknappar.

Delningsknapparblocket har följande alternativ i sitt verktygsfält:

Inställningar för blocket Delningsknappar

När du väljer ett block kommer du att hitta ytterligare blockinställningar i den högra sidopanelen. Om du inte ser sidopanelen kan du behöva klicka på ikonen för Inställningar längst upp till höger för att öppna inställningarna. Ikonen ser ut som en kvadrat med två ojämna kolumner:

Ikonen för Inställningar i redigeraren, med ett verktygstips för "Inställningar" nedanför.
Klicka på ikonen för Inställningar för att öppna blockinställningarna

Blocket Delningsknappar inkluderar följande inställningar:

Layoutinställningar

• Justering: Vänsterjustera, högerjustera eller centrera alla enskilda knappar i blocket. Här hittar du också alternativet att skapa lika stort utrymme mellan varje knapp.
  • Orientering: Om du har flera delningsknappar i blocket kommer dessa att visas horisontellt (bredvid varandra) eller vertikalt (en under den andra).
  • Tillåt omslutning på flera rader: Med det här alternativet aktiverat (rekommenderas) flyttas flera knappar till en ny rad om webbläsarfönstret är för litet för att visa varje knapp på samma rad.
Layoutinställningar visas.

Välj knapputseende

Du kan välja mellan flera olika utseenden på dina knappar för social delning:

Ikon och text:

Delningsknappar som visar knappikonen och text.

Endast ikon:

Delningsknappar som endast visar knappikonen.

Endast text:

Delningsknappar som endast visar knapptexten.

Blocket Delningsknappar inkluderar också avancerade inställningar.

Stilar för blocket Delningsknappar

I sidopanelen Blockinställningar klickar du på ikonen Stilar för att komma åt blockets designinställningar. Ikonen Stilar är utformad som en cirkel med halva cirkeln ifylld:

En pil pekar på ikonen Stilar. Du kan klicka på den för att öppna sektionen Blockstilar.

Blocket Delningsknappar inkluderar följande stilinställningar: