Använda listvyn

Listvy är en oumbärlig funktion i WordPress-redigeraren som gör det enkelt för dig att arbeta med blocken på din sida. Den här guiden visar hur du får ut så mycket som möjligt av Listvy-funktionen.

Videokurs

Komma åt listvy

För att komma åt listvyn klickar du på ikonen med tre horisontella linjer ovanför varandra i det övre vänstra hörnet av redigeraren:

GIF-bild som visar hur du öppnar listvyn genom att klicka på de tre förskjutna staplade vertikala linjerna som representerar listvyn.
Öppna listvy

Välja ett block i listvyn

När du har öppnat listvyn kan du expandera de inbäddade blocken i listan och välja enskilda block. Du kan även minimera listvyn genom att klicka på överordnade block.

GIF-bild som visar hur du väljer ett block i listvyn.
Välja ett block i listvyn

Detta öppnar en lista med en tydlig hierarki över alla block som du har infogat på sidan eller i inlägget.

Ett exempel på block som visas i listvyn.
Ett exempel på block som visas i listvyn

Användningsområden för listvyn

Listvy-funktionen har flera fördelar:

Rensa bland dina block

När du arbetar med demoinnehåll som har lagts till av ditt tema eller använder sidlayouter kan det hända att du oavsiktligt får en trasslig röra av block som du inte behöver. Detta kan resultera i visningsproblem på din webbplats, särskilt när du arbetar med layoutblock som kolumnblocket, gruppblocket eller rutnätslayoutblocket.

Du kan använda listvyn för att rensa upp strukturen i blocken och se till att du bara har de block du behöver och inget mer:

1. Börja med att öppna listvyn genom att klicka på ikonen med tre horisontella linjer ovanför varandra i det övre vänstra hörnet av redigeraren.
  2. Visa din lista över block på sidan för att se om du kan identifiera vilket eller vilka block som orsakar problem.
  3. Klicka på ellipsmenyn (tre punkter) bredvid valfritt block och välj alternativet Ta bort för att ta bort det aktuella blocket.
    • Om ett block innehåller flera inbäddade block kommer även dessa att tas bort om det överordnade blocket tas bort, så börja med att flytta ut eventuella block från det överordnade blocket.

Här är en videodemonstration av denna process: