Tillbaka till support Webbhotell Konfigurera din webbplats inloggningsåtkomst

Konfigurera din webbplats inloggningsåtkomst

Den här guiden beskriver en avancerad inställning för att hantera inloggningar på din webbplats med hjälp av WordPress.coms säkra autentisering. De flesta webbplatser behöver inte justera den här inställningen, men den är vanligtvis inaktiverad på webbplatser med medlemskapsfunktioner som har lagts till via ett tillägg.

Den här funktionen är tillgänglig för webbplatser med WordPress.com Creator- eller Entrepreneur-paketet. Om din webbplats har något av våra äldre paket är funktionen tillgänglig med Pro-paketet.

Om WordPress.com-inloggning

WordPress.com-inloggning, även kallad Säker inloggning (SSO), kopplar ihop din WordPress.com-addminpanel och din WP-adminpanel så att de använder samma inloggningsinformation. Det säkerställer att du snabbt och säkert kan komma åt alla inställningar i din webbplats adminpanel utan att behöva en separat inloggning för WP-admin.

WordPress.com-inloggning hanteras av vårt Jetpack-tillägg. Jetpack sköter, bland många andra funktioner, kommunikationen mellan WordPress.com-adminpanelen och WP-adminpanelen.

Om den här inställningen är inaktiverad kan din webbplats ha två olika typer av behöriga användare:

Om du bjuder in en WordPress.com-användare skapas automatiskt ett lokalt användarkonto åt användaren när inbjudan accepteras. Om du skapar en lokal användare kommer det dock inte automatiskt att skapas ett parkopplat WordPress.com-konto. Du bör då istället bjuda in användaren att skapa ett eget WordPress.com-konto direkt från sidan Alla användare i din webbplats adminpanel.

I de flesta fall rekommenderas att WordPress.com-inloggning förblir aktiverad. Ett vanligt undantag är webbplatser som använder medlemskapstillägg som kräver att medlemmar loggar in på webbplatsen.

Aktivera WordPress.com-inloggning

För att aktivera WordPress.com-inloggning, vidta följande steg:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Navigera till Inställningar → Säkerhet (eller Jetpack → Inställningar → Säkerhet i WP-admin).
  3. Bläddra ner till sektionen ”WordPress.com-inloggning”:
Inställningarna → Säkerhetsskärm som visar WordPress.com-inloggningsrutan med alternativet "Tillåt att användare loggar in på denna webbplats med WordPress.com-konton" aktiverat.
  1. Aktivera reglaget med texten ”Tillåt att användare loggar in på denna webbplats med WordPress.com-konton”.
  2. Justera följande inställningar som ska gälla för andra användare som du har godkänt för inloggning på din webbplats:
    • Koppla samman konton med hjälp av e-postadresser: Behåll den här inställningen på för att säkerställa att WordPress.com kan koppla samman lokala konton på din webbplats som använder samma e-postadress som ett WordPress.com-konto.
    • Kräv tvåstegsautentisering: Förbättra säkerheten genom att framtvinga tvåstegsautentisering när användare loggar in via WordPress.com. Användare som inte har konfigurerat tvåstegsautentisering i sitt konto än kommer att bli ombedda att konfigurera det innan de kan logga in.

Inaktivera WordPress.com-inloggning

Du kan stänga av WordPress.com-inloggning för separat Wp-admininloggning.

Om du har lagt till anpassade medlemskapsfunktioner till din webbplats via ett tillägg kan du behöva stänga av WordPress.com-inloggning för att dina medlemskapsfunktioner ska fungera.

Detta beror på vilket tillägg du har installerat. Det kan hända att du först måste konfigurera en inloggningssida genom att följa konfigurationsinstruktionerna för tillägget. Om du exempelvis har konfigurerat ett inloggningsflöde och upptäcker att du kommer till en WordPress.com-inloggningsskärm istället för inloggningsskärmen som tillhandahålls av ditt medlemskapstillägg behöver du sannolikt inaktivera WordPress.com-inloggning genom att följa stegen nedan.

Steg 1: Ange ett lösenord för WP-admin

Som standard är WordPress.com-inloggning aktiverad. Du kommer därmed aldrig att behöva logga in i WP-admin, eftersom vi känner igen ditt WordPress.com-konto automatiskt.

Ett medlemskapstillägg kan dock påverka det här flödet, så det kan vara en bra idé att ställa in ett lösenord för WP-admin. Så här gör du:

1. Se till att WordPress.com-inloggning är aktiverad.
  2. I din adminpanel klickar du på Användare.
  3. Klicka på fliken ”Vy” i det övre högra hörnet och välj ”Klassisk vy”.
  4. För muspekaren över ditt användarnamn och klicka på länken ”Redigera”.
  5. Bläddra ner till sektionen ”Kontohantering”.
  6. Klicka på knappen ”Generera lösenord” eller knappen ”Ange nytt lösenord”. Ditt nya lösenord kommer att tillhandahållas och du kan ändra det om du vill.
  7. Spara lösenordet på en säker plats.
Sektionen Kontohantering med en användares informationssida och knappen "Generera lösenord".

Steg 2: Inaktivera WordPress.com-inloggning

För att inaktivera WordPress.com-inloggning, se till att du har sparat ditt WP-adminlösenord och gör sedan följande:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Navigera till Inställningar → Säkerhet (eller Jetpack → Inställningar → Säkerhet i WP-admin).
  3. Bläddra ner till sektionen ”WordPress.com-inloggning”.
  4. Inaktivera reglaget med texten ”Tillåt att användare loggar in på denna webbplats med WordPress.com-konton”.
  5. Du kan nu använda det lösenord du ställt in för WP-admin för att logga in i din webbplats adminområde.

I vissa fall kan det hända att medlemmar inte kan logga in, trots att du har inaktiverat WordPress.com-inloggning. I det här fallet kan du behöva inaktivera Jetpack Protect genom att gå till Inställningar → Säkerhet i standardvyn och stänga av inställningen ”Förhindra och blockera skadliga inloggningsförsök”. Du kan också gå till Jetpack → Inställningar → Säkerhet i WP-adminvyn och stänga av reglaget under ”Skydd mot brute force-attacker”.

Lokala användare

Om din webbplats kräver att WordPress.com-inloggning förblir inaktiverad kommer dina administratörer och andra medlemmar att logga in via /wp-admin, oberoende av WordPress.com-inloggning.

Du kan skapa ett lokalt WP-adminkonto på din webbplats genom att följa dessa steg:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Navigera till Användare.
  3. I det övre högra hörnet klickar du på fliken ”Vy” och väljer ”Klassisk vy”.
  4. Klicka på knappen ”Lägg till ny användare”.
  5. Fyll i användarnamn, e-postadress och andra nödvändiga fält för den nya användaren och klicka på knappen ”Lägg till ny användare” för att skapa den nya användaren.
  6. Din administratör kommer sedan att få en e-postinbjudan med instruktioner för inställning av lösenord och inloggning.

Eftersom detta endast är ett lokalt användarkonto bör du vara medveten om att:

Om du aktiverar WordPress.com-inloggning igen måste du bjuda in dina administratörer och andra teammedlemmar via WordPress.com-adminpanelen, i vilken de måste skapa ett WordPress.com-konto.

Felsökning

I sällsynta fall kan du stöta på något av följande problem med WordPress.com-inloggning:

Uppmanas att logga in igen

”Jag loggade in på mitt WordPress.com-konto, men när jag försöker redigera något uppmanas jag att logga in igen och mitt användarnamn eller lösenord inte igen.”

När SSO är inaktiverad måste du och dina andra lokala användare logga in i WordPress.com-adminpanelen och WP-adminpanelen separat. Dina autentiseringsuppgifter för respektive inloggning kan skilja sig åt, beroende på din ursprungliga konfiguration.

För att lösa den här situationen kan du tillfälligt aktivera WordPress.com-inloggning, uppdatera ditt WP-adminlösenord för ditt lokala användarkonto och sedan inaktivera WordPress.com-inloggning igen. Alternativt kan du använda länken ”Har du glömt ditt lösenord?” på inloggningssidan för att återställa ditt lösenord.

Andra användare kan inte komma åt webbplatsen

”Jag har flera administratörer/användare på min webbplats, men av någon anledning kan de inte se webbplatsen trots att jag kan göra det. Vad har hänt och vad ska jag göra?”

Detta inträffar vanligtvis när Jetpack-anslutningen på webbplatsen har kraschat och därefter återanslutits. I vissa fall kan andra administratörer eller användare (redigerare, författare, osv.) inte se webbplatsen på grund av att de ännu inte är anslutna till den via sina WordPress.com-konton.

För att lösa denna situation följer du stegen nedan:

1. Se till att WordPress.com-inloggning är aktiverad under Inställningar → Säkerhet (eller Jetpack → Inställningar → Säkerhet i WP-admin) enligt beskrivningen ovan.
  2. Be dina användare att:
    • Logga in i webbplatsens adminpanel med sitt WordPress.com-användarnamn och -lösenord.
    • Öppna en ny webbläsarflik och besök webbplatsens WP-adminadress (till exempel mywebsite.com/wp-admin).
    • Klicka på knappen ”Konfigurera Jetpack” och sedan på knappen ”Godkänn”:
Jetpack-modulen med rubriken Jetpack: Förenkla din webbplatssäkerhet och -prestanda med Jetpack på WP-admin och en orange pil som pekar på knappen Konfigurera Jetpack.

Detta kommer att ansluta Jetpack till deras WordPress.com-konto, så att de kan komma åt webbplatsen som vanligt i WordPress.com-kontot.