Tillbaka till support Innehåll och media Block Inbäddningsblock Vimeo

Vimeo

Om du snabbt vill bädda in en Vimeo-video kopierar du videons URL från din webbläsares adressfält medan videon visas och klistrar in den på en egen rad i din inläggs-/sidredigerare. Vi tar hand om resten!

Hämta Vimeo-länk

Bädda in med blockredigeraren

1. Gå till Mina webbplatser → Inlägg eller Mina webbplatser → Sidor.
  2. Redigera sidan eller inlägget där du vill lägga till Vimeo-videon. Om du vill skapa ett nytt inlägg eller en ny sida klickar du på knappen Lägg till nytt inlägg eller knappen Lägg till ny sida.
  3. Klicka på plusikonen (+) för att lägga till ett nytt block.
  4. Sök efter ”video” eller ”Vimeo” för att lägga till Vimeo-blocket.
  5. Klistra in din Vimeo-länk och klicka på Bädda in.

Alternativt kan du klistra in Vimeo-URL:en direkt i blockredigeraren så bäddar den in videon åt dig.

Bädda in med en kortkod för att justera storleken på videoklippet

Om du vill att videon ska ha en speciell bredd eller höjd ska du skapa en kortkod. Du kan lägga till en kortkod på en sida eller i ett inlägg med hjälp av ett kortkodsblock.

För att skapa kortkoden kopierar du URL:en eller video-ID:t från din webbläsares adressfält medan videon visas.

Lägg till kortkoden i ett nytt inlägg eller på en ny sida genom att använda något av följande format. Kom ihåg att ersätta URL:en/video-ID:t som visas här med din videos URL eller video-ID.

[vimeo https://vimeo.com/44633289] eller [vimeo 44633289]

För att ändra bredden och höjden, exempelvis till 500×280, kan du använda följande

[vimeo 44633289 w=500&h=280]

kortkod, vilket ger en video som ser ut så här: