Tillbaka till support Konto Inställningar Skrivinställningar

Skrivinställningar

Använd Skriva-inställningarna för att hantera formatering, markdown, innehållstyp och e-postmeddelanden på din webbplats. Du kan se dessa inställningar i din adminpanel genom att gå till Inställningar → Skriva.

Skapa

Standardformat för inlägg

De flesta teman på WordPress.com inkluderar inte längre inläggsformat. Om ditt tema stöder flera inläggsformat kan du dock välja vilket standardinläggsformat som ska tillämpas på inlägg. Om du inte gör några ändringar är standardformatet för inlägg ”Standard”.

standardformat för inlägg
Markdown

Om du aktiverar alternativet Skriv inlägg eller sidor i oformaterad text med Markdown-syntax kan du skriva innehåll i Markdown.

Format för datum och tid

Klicka på panelen Format för datum och tid för att expandera dessa alternativ och välja hur datum och tid ska visas i blogginläggen på din webbplats.

Välj önskat format och klicka sedan på Spara ändringar längst ner på sidan för att tillämpa det nya formatet på alla datum som visas på din webbplats.

Om du vill skapa ett anpassat datum- och tidsformat för din webbplats besöker du WordPress.org-guiden om formatering av datum och tid.

Innehållstyper

innehållstyper

I den här sektionen kan du:

Flödesinställningar

Dessa inställningar påverkar endast webbflöden och har därför ingen effekt på hur innehåll visas på din webbplats. Du kan:

Podcasting

Tillhandahåll en podcast på din WordPress.com-webbplats. För mer information, se Tillhandahåll din podcast på WordPress.com.

Temaförbättrningar

Aktivera eller inaktivera oändlig bläddring.

Blogga det här

Blogga det här tillhandahåller ett enkelt sätt att ta text, bilder eller video från vilken webbplats som helst och lägga upp det på din blogg utan att besöka WordPress.com. Läs mer om Blogga det här.

Skriva-inställningar i WP-adminpanelen

De här instruktionerna gäller WP Admin-gränssnittet. Om du vill visa det här gränssnittet klickar du fliken Visa i det övre högra hörnet och väljer Klassisk vy.

Formatering har två alternativ: Det första alternativet gör det möjligt att skriva uttryckssymboler som smileys när du skriver. Om det här alternativet är markerat kommer symbolerna att omvandlas till en grafisk uttryckssymbol.

Om det andra alternativet är aktiverat kommer WordPress att åtgärda eventuell ogiltig XHTML-kod. Ogiltig XHTML-kod kan orsaka problem med din layout, så detta är ett bra alternativ att aktivera.

skriva-inställningar-formatering

Standardkategori för inlägg gör det möjligt att välja vilken kategori som ska tillämpas på ett inlägg om du glömmer att tilldela kategorier innan publicering. Du kan läsa mer om kategorier här.

skriva-inställningar-inläggskategori

Standardformat för inlägg gör det möjligt att välja vilket inläggsformat som ska tillämpas på ett inlägg om du glömmer att välja ett inläggsformat innan publicering. Du kan läsa mer om inläggsformat här. Inställningen Standardformat för inlägg visas endast om ditt tema stöder inläggsformat.

skriva-inställningar-inläggskategori

Standardkategori för länkar liknar de föregående inställningarna, men är till för länkar i din länklista. Den här funktionen används sällan.

skriva-inställningar-länkkategori

För att förstå inställningarna för Standardinnehållstyper, se våra guider om att arbeta med portföljer eller omdömen.

Publicera via e-post är ett sätt att publicera inlägg på din blogg via e-post. Alla e-postklienter kan användas för att skicka e-postmeddelandet, vilket gör att du kan publicera snabbt och enkelt från till exempel en mobiltelefon.

För mer information om att använda Publicera via e-post, kolla in supportguiden för Publicera via e-post.