Tillbaka till support Innehåll och media Microsoft Word

Microsoft Word

Microsoft Word är en utmärkt ordbehandlare för att skapa dokument som kan delas eller skrivas ut, med en mängd utskriftsbaserade alternativ för indexering och skapande av innehållsförteckningar. Som ett webbpubliceringsverktyg är det dock långt ifrån perfekt och skapar mycket rörig HTML-kod. Detsamma gäller för Google Docs, OpenOffice och andra ordbehandlare.

På grund av detta uppmuntrar vi våra användare att använda WordPress.com-inläggsredigeraren för att skapa innehåll och formatera i farten. Om du vill skapa blogginlägg offline kan du prova programvara som exempelvis WordPress-mobilappen. Du kan dock skapa inlägg i Microsoft Word om du vill.

Använda Microsoft Word med WordPress.com

Om du behöver klistra in innehåll från Microsoft Word kan du göra det genom att välja ditt innehåll i ditt MS Word-dokument och klistra in det direkt i WordPress.com-redigeraren. All formatering kommer inte att följa med, så du kan behöva justera vissa inställningar.

Speciell formatering

All formatering som skapas i en ordbehandlare kommer inte att reproduceras när du klistrar in texten i WordPress.com-redigeraren. Vi har märkt att det bästa sättet att säkerställa att majoriteten av din formatering följer med är att använda Chrome som webbläsare.

Tabeller skapade i MS Word bör fortfarande klistras in som tabeller, men det är inte säkert att ramarna följer med. Om du behöver en traditionell tabell förslår vi att du använder ett tabellblock.

Fotnoter och annan speciell formatering kan klistras in, men i vissa fall kommer formateringen att gå förlorad.

Oformaterad text

Om ditt MS Word-dokument innehåller tung formatering och inte klistras rakt av kan du prova att klistra in det som oformaterad text i ett klassiskt block.

Klicka på ikonen Klistra in som text i det klassiska blocket:

Din redigerare växlar då till läget ”Oformaterad text”, så att du kan klistra in din text från Word eller någon annan ordbehandlare. Du kommer att se följande popup-fönster som berättar att du kommer att vara i det här läget tills du klickar på knappen igen för att inaktivera av det:

När du har aktiverat alternativet Oformaterad text en gång för ett inlägg eller en sida kommer efterföljande klick på knappen att aktivera (vilket visas med hjälp av en ruta runt knappen) eller inaktivera (ingen ruta runt knappen) läget. Popup-fönstret kommer inte att visas igen såvida du inte laddar om sidan eller går till ett nytt inlägg/en ny sida, men reglaget fungerar ändå.

Nedan visas hur verktygsfältet ser ut i läget ”Oformaterad text av”. Observera att ikonen nu är grå och inte omgiven av någon ruta:

klistra-in-som-text-inaktiverat

Nedan visas hur verktygsfältet ser ut i läget ”Oformaterad text på”. Observera att ikonen nu är svart och omgiven av en ruta:

klistra-in-som-text-aktiverat

Observera att all din formatering (exempelvis fetstil, kursiv stil, osv.) tas bort när du använder läget Oformaterad text för att infoga text, så eventuella stilar kommer att behöva läggas till i efterhand.

Bilder

Du kommer att behöva ladda upp eventuella bilder i ditt MS Word-dokument till din blogg innan du kan använda dem. Mer information om detta finns på sidan Bilder.

Klassisk redigerare

Obs! Instruktionerna i den här guiden hänvisar till den klassiska redigeraren. Om du använder WordPress-blockredigeraren, se den här guiden.

Om du använder den klassiska redigeraren kommer du också att hitta alternativet Oformaterad text. Se till att klicka på ikonen Verktygsfältsreglage för att aktivera den andra raden som i skärmbilden nedan.

Ikonen Klistra in som text i den klassiska redigeraren
Ikonen Klistra in som text i den klassiska redigeraren

Publicera på WordPress.com från Microsoft Word

För att publicera på din WordPress.com-webbplats från Microsoft Word, läs igenom Word-instruktionerna för publicering.

För att registrera ditt bloggkonto med Word, välj WordPress.com. När du ansluter använder du samma användarnamn och lösenord som du använder för att logga in på WordPress.com.

Microsoft Word kan exempelvis efterfråga en XML-RPC-slutpunkt, vilket är din webbplatsdomän följt av ”xmlrpc.php". Om din webbplats exempelvis finns på matt.wordpress.com är din slutpunkt:

https://matt.wordpress.com/xmlrpc.php

Se till att du använder HTTPS i din adress, inte HTTP.