Tillbaka till support Innehåll och media Menyer Skapa rullgardinsmenyer

Skapa rullgardinsmenyer

En rullgardinsmeny, eller en undermeny, visar ytterligare objekt när du håller muspekaren över eller klickar på ett objekt i menyn. De kan vara användbara för att hålla din meny snygg och organiserad. Den här guiden kommer att visa dig hur du skapar en rullgardinsmeny.

Skapa en rullgardinsmeny

Följ stegen nedan för att skapa en rullgardinsmeny.

📌

För att avgöra vilket avsnitt av den här guiden du ska följa, gå till din adminpanel och titta under Utseende på den vänstra sidan. Om du ser Redigerare ska du använda avsnittet Webbplatsredigerare i den här guiden. Annars ska du använda instruktionerna för WP-admin eller Anpassa.

Välj lämplig flik för ditt designgränssnitt:

webbplatsredigeraren kommer din meny från navigeringsblocket. Följ dessa steg för att skapa en rullgardinsmeny:

1. Öppna din adminpanel och gå till Utseende → Redigerare.
  2. Klicka på den högra sidan av skärmen för att öppna redigeringsområdet.
    • Alternativt kan du välja Mönster och välja den rubrik eller annan del av en mall som innehåller din meny.
  3. Öppna listvyn längst upp till vänster på din skärm (det är ikonen med tre horisontella linjer).
  4. Välj blocket Navigering (det kan bäddas in i andra block, exempelvis Rubrik, Grupp eller Rad.)
  5. I sidopanelens inställningar till höger håller du muspekaren över ett menyval och klickar på de tre punkterna som visas.
    • Om du inte ser sidopanelen till höger kan du behöva klicka på ikonen för Inställningar längst upp till höger för att öppna inställningarna. Ikonen ser ut som en kvadrat med två ojämna kolumner.
  6. Klicka på länken Lägg till undermeny.
  7. Välj den första sidan som du vill ska visas i rullgardinsmenyn.
  8. Upprepa tills du har lagt till alla menyval.
  9. Klicka på Spara för att spara dina ändringar.
Gör videoklippet långsammare eller snabbare med kontrollerna i det nedre högra hörnet efter att du har klickat på Spela upp

Alternativt kan du skapa en rullgardinsmeny med hjälp av verktygsfältet för blocket Navigering:

1. Klicka på det menyval som du vill göra till en rullgardinsmeny.
  2. Ett verktygsfält visas ovanför menyvalet. Där hittar du knappen Lägg till undermeny (ikonen ser ut som en böjd pil bredvid tre horisontella linjer).
  3. Klicka på knappen Lägg till undermeny i verktygsfältet för att omvandla menyvalet till en rullgardinsmeny.
  4. Klicka på +-ikonen eller alternativet Lägg till länk som visas för att lägga till nya länkar i din rullgardinsmeny.
  5. Klicka på Spara för att spara dina ändringar.
Gör videoklippet långsammare eller snabbare med kontrollerna i det nedre högra hörnet efter att du har klickat på Spela upp

Du kan skapa ett ”ej klickbart” menyval, vilket är användbart när du skapar rullgardinsmenyer. Tricket är att använda en #-symbol som menyvalets länk. Objektet går fortfarande att klicka på, men det kan inte användas för att navigera till en ny sida. Följ dessa steg för att skapa ett ”ej klickbart” menyval.

📌

För att avgöra vilket avsnitt av den här guiden du ska följa, gå till din adminpanel och titta under Utseende på den vänstra sidan. Om du ser Redigerare ska du använda avsnittet Webbplatsredigerare i den här guiden. Annars ska du använda instruktionerna för WP-admin eller Anpassa.

Välj lämplig flik för ditt designgränssnitt:

webbplatsredigeraren kommer din meny från navigeringsblocket. Följ dessa steg för att skapa ett ej klickbart menyval:

1. Öppna din adminpanel och gå till Utseende → Redigerare.
  2. Välj mallen som innehåller menyn som du vill redigera.
  3. Öppna listvyn längst upp till vänster på din skärm (det är ikonen med tre horisontella linjer).
  4. Lokalisera blocket Navigering (det kan bäddas in i andra block, exempelvis Rubrik, Grupp eller Rad).
  5. Klicka på det menyval du vill göra till en oklickbar länk, eller lägg till ett nytt menyval.
  6. Ett verktygsfält visas ovanför menyvalet. Där hittar du knappen Länk (ikonen ser ut som en länk på en kedja).
  7. Redigera länken genom att klicka på pennikonen.
  8. I URL-rutan placerar du endast #-symbolen, precis som på bilden till höger.
  9. Tryck på returtangenten på ditt tangentbord för att skicka ändringen.

GIF-bilden nedan visar processen:

En #-symbol infogas i URL-rutan
För att skapa ett menyval utan en länk, lägg till en #-symbol i URL-fältet.