Tillbaka till support Innehåll och media Mediainställningar

Mediainställningar

Mediainställningarna ger dig ytterligare möjligheter att styra hur din media ska visas. Du hittar dessa inställningar genom att gå till Inställningar → Media.

Inställningar → Media

Bildstorlekar

Med bildstorlekar kan du ändra de maximala dimensionerna på bilder som visas i inlägg och på sidor. När du ställer in en miniatyrbildsstorlek beskärs bilden och dess storlek ändras till inställningen. Medelstora och stora bilder behåller dimensionsproportionerna, med hänsyn till maximal bredd och höjd.

Inställningarna för bildstorlekar
Inställningar för bildstorlekar

Vissa av de tidigare standardinställningarna har tagits bort. WordPress sparar nu tillståndet för dessa inställningar från den senaste gången du använde dem. Om du till exempel senast infogade en bild i full storlek kommer detta alternativ att ställas in nästa gång du infogar en bild.

Bildspel, karusell

Alternativet Aktivera karusell gör det möjligt att justera inställningarna för bilder som visas i en karusell (huvudsakligen galleriblocket.)

Inställningar för bildspel, karusell
Inställningar för bildspel, karusell

Alternativet Bakgrundsfärg gör det möjligt att ändra så att gallerierna på din webbplats använder en vit eller svart bakgrund för karusellvisningen (standard är svart).

Använd alternativet Kommentarer för att aktivera eller inaktivera kommentarsrutan på galleribilder. Du kan markera eller avmarkera rutan bredvid ”Visa kommentarsområde i karusell”.

Du kan använda alternativet Mosaikgallerier för att välja om du vill använda en mosaiklayout (standard är en rutnätslayout med miniatyrbilder).

Foto-metadata (Exif)

Du kan visa eller dölja fotots metadata (Exif), som visar detaljer som bländare, kameraanvändning, slutartid med mera.

Foto-metadata i en karusell

Webbplatser med tillägg installerade kan även hitta det här alternativet via Inställningar > Skriva.

För att bildtitlar ska visas i karusellen, se till att själva namnet innehåller mellanslag mellan orden. Titlar som innehåller understreck mellan orden visas inte i karusellen.

Videospelare

Standardinställningen för delning ger dig möjlighet att inkludera inbäddningskoder (för att visa videor på andra webbplatser) och nedladdningslänkar (för att spara videofilen på en dator) för videor som du laddar upp på din webbplats. Läs mer.

Standardinställningarna för kvalitet gör det möjligt att visa dina videor i högre kvalitet som standard. Tänk på att videor av högre kvalitet kan ta längre tid att läsa in beroende på tittarens internethastighet.

Inställningar för videospelare
Inställningar för videospelare