Tillbaka till support Domäner och e-post E-post Lägg till e-post via Office 365

Lägg till e-post via Office 365

Om du har en anpassad domän som driver din WordPress.com-webbplats (exempelvis yourgroovydomain.com) och du vill ha en e-postadress som är anpassad för den domänen (exempelvis contact@yourgroovydomain.com) är ett alternativ att skapa den här typen av e-postadress med hjälp av Microsoft Office 365. Det här guiden visar dig hur det går till.

Skapa ett Office 365-konto

Först behöver du skapa ett konto genom att gå till office.microsoft.com och registrera dig för ett Microsoft 365 Business-paket, så att du kan använda deras e-posttjänst för företag.

Om du redan har ett Office 365-konto kan du logga in på ditt konto med din inloggningsinformation genom att gå till login.microsoftonline.com.

Om du har köpt Office 365 via en återförsäljare, t.ex. GoDaddy, är det inte säkert att instruktionerna i den här guiden gäller. Kontakta återförsäljaren som du köpte Office 365 av för att få hjälp med konfigurationen.

Lägg till ditt domännamn till Office 365

När du har loggat in på ditt Microsoft-konto behöver du tala om för Office 365 vilken domän du vill använda för din e-post. För att göra detta, besök ditt Microsoft 365-admincenter på https://admin.microsoft.com/.

Klicka på Visa alla i menyn till vänster och gå sedan till Domäner under gruppen Inställningar:

Animerad GIF-bild som visar processen med att klicka på Visa alla, Inställningar och Domäner.

Där klickar du på knappen + Lägg till domän. Du kommer därefter att kunna ange ditt domännamn i textrutan som visas. Klicka på knappen Använd den här domänen för att fortsätta.

Ange en domän i Office 365

När du har gjort det kommer du att bli ombedd att verifiera din domän med en av flera olika metoder. Vi täcker två av dessa metoder här.

Verifiera din domän genom att logga in på WordPress.com

Microsoft 365 kan känna av att din domän är registrerad hos WordPress.com och tillhandahålla alternativet att Logga in på WordPress.com:

(Om alternativet inte visas, hoppa till nästa sektion för att verifiera med en TXT-post.)

Klicka på Verifiera. Detta kommer att öppna ett popup-fönster där du kan auktorisera DNS-ändringar för din domän. Klicka på Bekräfta.

Popup-fönstret kommer att stängas. Klicka sedan på Fortsätt. På nästa skärm visas de DNS-poster som kommer att läggas till för din domän. Granska alternativen och klicka på Lägg till DNS-poster. Ytterligare ett popup-fönster kommer att visas, där du kan auktorisera ändringarna.

Om du ser ett meddelande med texten ”Domänkonfigurationen har slutförts” är du klar och behöver inte genomföra några fler steg i den här guiden.

Verifiera din domän med en TXT-post

Välj alternativet Lägg till en TXT-post till domänens DNS-poster och klicka på Fortsätt:

Microsoft kommer sedan att tillhandahålla ett TXT-värde i stil med MS=ms12345678. Kopiera detta värde så att du har det i dina urklipp och fortsätt sedan till ditt WordPress.com-konto.

Öppna din WordPress.com-adminpanel, gå till Uppgraderingar → Domäner och klicka på den domän som du vill använda med Office 365.

Klicka på DNS-poster och sedan på Hantera.

Alternativet DNS-poster är det tredje alternativet, strax under Namnservrar.

På skärmen DNS-poster finns det en TXT-post med texten _domainconnect som du behöver aktivera om den inte redan är aktiverad. Klicka på de tre punkterna och aktivera alternativet Domänanslutning om det inte redan är aktiverat:

En pil som pekar på ... bredvid domänen, med alternativet Aktivera markerat.

Därefter klickar du på E-postkonfiguration. Här visas några knappar som du kan använda för att konfigurera olika e-posttjänster. Välj Office 365 här:

Använd E-postkonfiguration för att välja Office 365. Det är det andra alternativet från vänster, efter Google Workspace.

Lägg sedan till TXT-värdet som du kopierade tidigare i textfältet och klicka på knappen Konfigurera Office 365:

Ett grönt bekräftelsemeddelande visas högst upp på skärmen för att bekräfta att posterna har skapats. Du kommer också att märka att flera nya DNS-poster har lagts till automatiskt till din domän. Dessa poster gör det möjligt att skicka och ta emot e-postmeddelanden med din domän.

Gå tillbaka till ditt Office 365-konto för att slutföra de sista stegen. Väl tillbaka på Office 365-adminskärmen kommer en knapp med texten Verifiera att visas. När du klickar på denna knapp kommer Office 365 att kontrollera din domän för att se om den har verifierats.

Det kan ta ett tag för Office 365 att hitta posten och verifiera din domän, så oroa dig inte om det inte händer med en gång. Du kan försöka igen om 15-30 minuter när posten har hunnit uppdateras.

Om du tidigare har verifierat din domän i Office 365 är det inte säkert att alternativet att verifiera igen visas. Om så är fallet kan du lägga till MS=ms12345678 i verifieringssektionen.

Testa din nya Office 365-e-postadress

Om du inte har skapat din första e-postadress redan kan du lägga till en användare via ditt Microsoft 365-admincenter.

Du kan sedan testa att din nya Office 365-e-postadress fungerar genom att skicka ett e-postmeddelande till din nya adress från en annan e-postadress som du äger.

När du har gjort det klickar du på Outlook i ditt Office 365-menyfält för att komma åt din nya inkorg. När du får e-postmeddelandet i Office 365 svarar du på det för att kontrollera att du även kan skicka e-postmeddelanden från din nya e-postadress.

Och det är allt! Du bör nu kunna skicka och ta emot e-postmeddelanden via Office 365 genom att använda ditt anpassade domännamn här på WordPress.com.