Tillbaka till support Felsökning Kontrollera din WordPress-version

Kontrollera din WordPress-version

På WordPress.com hanterar vi alla funktioner på serversidan åt dig, inklusive vilken version av WordPress som din webbplats körs på. Vi ser till att din webbplats automatiskt uppdateras till den senaste, säkraste versionen av WordPress-programvaran så att du inte behöver göra det själv.

Kontrollera din WordPress-version

Om du har en webbplats med tillägg aktiverade kan du kontrollera vilken WordPress-version som din webbplats körs på med hjälp av stegen nedan.

Välj lämplig flik för din admingränssnittsstil:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Navigera till Inställningar → Allmänt.
  3. Bläddra längst ner i den första sektionen (precis under ”Tidszon för webbplats”) och kolla vilken WordPress-version som anges där:
Sidan för allmänna inställningar med en ruta ritad runt sektionen "WordPress-version".

Du kan jämföra din webbplats WordPress-version med den senaste versionen av WordPress-programvaran som finns tillgänglig här. Om WordPress.com ligger en version efter innebär det att vi aktivt testar den senaste versionen för att säkerställa att den är säker att uppdatera till.

Byt till en tidigare eller framtida version

Precis som all annan programvara itereras och förbättras WordPress ständigt för att vi ska kunna lansera nya funktioner, åtgärda buggar och förbättra dess funktionalitet. Vi uppdaterar din WordPress-version automatiskt när en ny version blir tillgänglig.

På WordPress.com anses din webbplats vara en live-webbplats. Därför är det inte möjligt att återgå till en tidigare version av WordPress. Om du vill testa en framtida version (en så kallad betaversion) av WordPress på WordPress.com kan du skapa en utvecklingswebbplats och byta version av WordPress som används där.

Tredjepartsutvecklare av tillägg och teman har tillgång till betaversioner så att de kan testa sina tillägg och teman innan den senaste versionen av WordPress skickas till din webbplats. Det innebär inte att alla problem kommer att fångas upp, men det ger dem en möjlighet att förbereda sig för den WordPress-version som kommer att lanseras och hur den kommer att påverka tillägg och teman på din webbplats. Om en tilläggs- eller temautvecklare någonsin föreslår att du ska återgå till en tidigare version av WordPress för att lösa ett problem är det bra att veta att detta varken rekommenderas eller är möjligt här på WordPress.com.

Felsöka konflikter efter en WordPress-uppdatering

Om du märker plötsliga problem med din webbplats efter en WordPress-uppdatering rekommenderar vi att du uppdaterar dina tillägg.

Föråldrade tillägg kanske inte är kompatibla med den senaste WordPress-versionen. Vi rekommenderar att du aktiverar automatiska uppdateringar för dina tillägg så att de automatiskt uppdateras till den senaste versionen.

För att söka efter tilläggsuppdateringar:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Navigera till Tillägg → Installerade tillägg.
  3. Kontrollera dina aktiva tillägg beträffande eventuella tillgängliga uppdateringar.

För att kontrollera om ett tillägg är kompatibelt med den senaste WordPress-versionen:

1. Anteckna den aktuella WordPress-versionen på din webbplats.
  2. Besök din webbplats adminpanel och navigera till TilläggInstallerade tillägg.
  3. Klicka på ”Visa information” för tillägget som du har problem med.
  4. Kontrollera ”Kompatibelt upp till” för att se om versionen där matchar den senaste WordPress-versionen.
Sidan med tilläggsinformation med en ruta ritad runt sektionen "Kompatibelt upp till:".

Om du upptäcker att ett tillägg som du behöver för din webbplats inte är kompatibelt med den senaste versionen av WordPress kan du kontakta tilläggets utvecklare och fråga om deras planer för att släppa en uppdatering:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Navigera till TilläggInstallerade tillägg.
  3. Klicka på ”Visa information” för tillägget som du har problem med.
  4. I sektionen Tilläggsinformation klickar du på ”Tilläggets sida på WordPress.org” eller ”Tilläggets hemsida”.
  5. Titta efter en hjälp-/supportlänk och kontakta dem med det WordPress-versionsnummer du behöver kompatibilitet för.
Sidan med tilläggsinformation med en ruta ritad runt länkarna till tilläggssidan på WordPress.org och tilläggets hemsida.

Vi har en stegvis guide som vägleder dig genom att identifiera vilket tillägg som orsakar en konflikt på din webbplats. Du kan kolla in den stegvisa felsökningsguiden här.