Tillbaka till support Domäner och e-post Konfigurera e-postautentisering för din domän

Konfigurera e-postautentisering för din domän

Sedan februari 2024 kräver Gmail och Yahoo e-postavsändare för att autentisera meddelanden som skickas från webbplatsdomäner. Den här guiden kommer att beskriva ändringarna och hur du säkerställer att dina e-postmeddelanden fortsätter att levereras.

Den här funktionen är tillgänglig för webbplatser med WordPress.com Creator- eller Entrepreneur-paketet. Om din webbplats har något av våra äldre paket är funktionen tillgänglig med Pro-paketet.

Autentiseringskrav för e-post

Från och med den 1 februari 2024 kräver Gmail och Yahoo vissa säkerhetsåtgärder för e-postmeddelanden som skickas till deras tjänster. Dessa åtgärder inkluderar att konfigurera specifika DNS-poster (SPF, DKIM och DMARC) på din domän:

1. SPF (Sender Policy Framework): Detta hjälper e-postleverantörer att verifiera att e-postmeddelanden som påstår sig vara från din domän faktiskt är från din domän. Det säkerställer att endast auktoriserade e-postservrar kan skicka e-post för din räkning.
  2. DKIM (DomainKeys Identified Mail): Detta lägger till en digital signatur till dina e-postmeddelanden, vilket gör att mottagarna kan bekräfta att e-postadresserna verkligen kommer från din domän och inte har manipulerats.
  3. DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance): Detta bygger på SPF och DKIM. Det berättar för e-postleverantörer vad de ska göra om de får ett e-postmeddelande som ser misstänkt ut eller inte klarar dessa kontroller, vilket hjälper till att skydda din domän från att användas för skräppost eller phishing.

Om de obligatoriska DNS-posterna inte har konfigurerats kommer du att se följande felmeddelande i din WordPress.com-adminpanel:

Det finns några problem med din domäns DNS-inställningar för e-post. Klicka här för att se hela diagnostiken för din domän. Läs mer.

När rätt poster har lagts till i din domäns DNS kan du dröja upp till 48 timmar innan varningen försvinner från din adminpanel.

För WordPress.com-användare kommer utgående e-postmeddelanden att signeras med dessa säkerhetsåtgärder om e-postadressen matchar din webbplats primära domän (om din domän t.ex. är mygroovydomain.com kommer e-postmeddelanden från you@mygroovydomain.com att signeras och verifieras, men e-postmeddelanden från you@otherdomain.com kommer inte att signeras).

Autentisera e-postmeddelanden skickade från din domän

Om din DNS hanteras via WordPress.com har dessa signeringsposter redan lagts till åt dig, men kan behöva återställas om du har ändrat din konfiguration. Hoppa till stegen för att återställa dina DNS-poster automatiskt eller lägg till DNS-posterna manuellt.

Om din DNS hanteras någon annanstans (och du använder A-poster för att ansluta din domän till din WordPress.com-webbplats) måste du lägga till följande DNS-poster hos din domänleverantör:

SPF

TypWebbhotellVärde
TXT@v=spf1 include:_spf.wpcloud.com ~all

DKIM

TypWebbhotellVärde
CNAMEwpcloud1._domainkeywpcloud1._domainkey.wpcloud.com.
CNAMEwpcloud2._domainkeywpcloud2._domainkey.wpcloud.com.

DMARC

TypWebbhotellVärde
TXT_dmarcv=DMARC1; p=none;

Konfigurera e-postautentisering automatiskt

Om din DNS hanteras via WordPress.com och du behöver konfigurera om e-postautentisering kan följande meddelande visas på din sida med domäninställningar:

Om du använder detta domännamn för att skicka e-post från din WordPress.com-webbplats krävs följande poster för e-post.

Du kan använda Diagnostik för att åtgärda DNS-problemen automatiskt genom att följa dessa steg:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Navigera till Uppgraderingar → Domäner (eller Webbhotell → Domäner om du använder WP-admin) och klicka på domänen.
  3. Lokalisera panelen ”Diagnostik”.
  4. Om du ser meddelandet ”Det finns några problem med din domän” bläddrar du längst ner i diagnostiksektionen och klickar på knappen ”Åtgärda DNS-problem automatiskt”. När du gör det läggs de DNS-poster som krävs för att lösa problemet till automatiskt.

Om din DNS hanteras någon annanstans (och du använder A-poster för att ansluta din domän till ditt WordPress.com-konto) måste du lägga till DNS-posterna hos din leverantör.

Konfigurera e-postautentisering manuellt

Om du vill lägga till posterna för e-postautentisering i din domäns DNS manuellt kan du följa stegen nedan för att lägga till SPF-, DKIM- och DMARC-posterna.

Lägg till SPF-posten

En SPF-post använder DNS-postens TXT-typ och börjar vanligtvis med värdet ”v=spf1”. Om du inte redan har en SPF TXT-post följer du dessa steg för att lägga till SPF-posten i din domäns DNS:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Navigera till Uppgraderingar → Domäner (eller Webbhotell → Domäner om du använder WP-admin) och klicka på domänen.
  3. Klicka på panelen ”DNS-poster” och sedan på knappen ”Hantera”:
  1. Klicka på knappen ”+ Lägg till en post”.
  2. Ange följande värden:
    • Typ: TXT
    • Namn: @
    • Text: v=spf1 include:_spf.wpcloud.com ~all
    • TTL (time to live): 3600
  3. Klicka på knappen ”Lägg till DNS-post” för att spara dina ändringar.

Om du skickar från en underdomän ska Namn (Webbhotell-värde) vara underdomänsträngen. Om din underdomän till exempel är news.yourgroovydomain.com anger du news i fältet Webbhotell istället för @.

Om du redan har en SPF-post redigerar du den befintliga posten och lägger till include:_spf.wpcloud.com innan det slutliga ~all i postvärdet.

Lägg till DKIM-poster

Följ dessa steg för att lägga till DKIM-poster som en CNAME-post i din DNS:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Navigera till Uppgraderingar → Domäner (eller Webbhotell → Domäner om du använder WP-admin) och klicka på domänen.
  3. Klicka på panelen ”DNS-poster” och sedan på knappen ”Hantera
  4. Klicka på knappen ”+ Lägg till en post”.
  5. Ange följande värden:
    • Typ: CNAME
    • Namn (Webbhotell): wpcloud1._domainkey
    • Alias för (pekar på): wpcloud1._domainkey.wpcloud.com.
    • TTL (time to live): 3600
  6. Klicka på knappen ”Lägg till DNS-post” för att spara dina ändringar.

Upprepa steg fyra till sex för att lägga till en andra CNAME-post med följande värden:

Lägg till DMARC-posten

För DMARC (krävs om du skickar mer än 5 000 e-postmeddelanden per dag) vidtar du dessa steg:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Navigera till Uppgraderingar → Domäner (eller Webbhotell → Domäner om du använder WP-admin) och klicka på domänen.
  3. Klicka på panelen ”DNS-poster” och sedan på knappen ”Hantera
  4. Klicka på knappen ”+ Lägg till en post”.
  5. Ange följande värden:
    • Typ: TXT
    • Namn: _dmarc
    • Text: v=DMARC1; p=none;
    • TTL (time to live): 3600
  6. Klicka på knappen ”Lägg till DNS-post” för att spara dina ändringar.

När rätt poster har lagts till i din domäns DNS kan du dröja upp till 48 timmar innan varningen försvinner från din adminpanel.