Tillbaka till support Konto Fakturering och uppgraderingar Avbryta ett köp

Avbryta ett köp

Om du vill avbryta ditt WordPress.com-paket eller annat köp, följ stegen i den här guiden. För domänannulleringar, se Annullering och återbetalning av domäner.

Avbryta en prenumeration

För att avbryta din webbplats WordPress.com-paket, e-post, utökningar eller andra köp:

1. Klicka på din profilikon högst upp i din WordPress.com-adminpanel:
En ruta ritad runt profilikonen i det övre verktygsfältet i din adminpanel.
  1. Till vänster väljer du menyalternativet Köp:
Alternativet Köp är markerat i blått.
  1. I sektionen Köp hittar du en lista över alla dina aktiva prenumerationer på WordPress.com. Klicka på det köp som du vill avbryta.
  2. Bläddra ner till längst ner på skärmen och klicka på knappen Avbryt paket/e-post/utökning.
En ruta ritad runt alternativet Avbryt paket på informationssidan för ett paket.
  1. När du uppmanas till det, klicka på knappen Avbryt och fyll i den korta undersökningen för att bekräfta annulleringen.
Bekräftelseskärmen när du avbryter ett prenumerationspaket.

Efter att ha avslutat ett paket

När ditt paket har tagits bort eller löpt ut återgår din webbplats till en gratiswebbplats och kommer att använda .wordpress.com-webbplatsadressen. Ditt webbplatsinnehåll kommer inte att tas bort – det kommer att finnas kvar i gratisversionen. Du kan välja att ställa in webbplatsen som privat om du tror att du kommer att vilja komma åt innehållet igen i framtiden, eller så kan du ta bort webbplatsen helt för att radera innehållet permanent.

Om du har laddat upp ljudfiler eller videoklipp till din webbplats och nedgraderar till ett paket som inte stöder ljudfiler eller videoklipp kommer dina befintliga uppladdningar inte att tas bort från din webbplats. De kommer att förbli inbäddade på befintliga sidor eller i befintliga inlägg. Du kommer dock inte att kunna ladda upp nya ljud- eller videofiler om du inte uppgraderar ditt paket.

Om nedgraderingen av din webbplats resulterar i att din media överskrider det tillgängliga lagringsutrymmet för paketet kommer ingen media (dvs. bilder, ljud, video) att tas bort. Du kommer dock inte att kunna ladda upp ny media förrän du frigör utrymme eller uppgraderar din webbplatspaket.

Ta bort ett köp

Om du avbryter ett paket genom att följa stegen ovan förblir ditt paket aktivt till utgångsdatumet. Den automatiska förnyelsen stängs av och du kommer inte att debiteras igen.

Om du föredrar att ta bort paketet omedelbart, upprepa stegen ovan så kommer knappen ”Avbryt paket” att ersättas med knappen ”Ta bort paket”. Välj det här alternativet för att ta bort ditt köp omedelbart, istället för att låta det löpa ut på utgångsdatumet.

Ta bort ett paket med tillägg installerade

För att avsluta ett paket på en webbplats med tillägg aktiverade krävs några ytterligare steg. Webbplatser med tillägg aktiverade ligger på särskilda servrar som stöder anpassad kod från tillägg och andra funktioner från ditt paket.

Annullering innebär att du flyttar tillbaka webbplatsen till vår standardservermiljö. Detta innebär:

Du kommer att bli ombedd att ladda ner en säkerhetskopia av din webbplats innan paketet tas bort.

En skärm som beskriver vad du kan förvänta dig när du avslutar ett Business- eller Commerce-paket, med två kryssrutor för att bekräfta annulleringen och knappar för att behålla eller ta bort paketet.
Det sista steget i frågeformuläret före annullering av paket med tillägg aktiverade

När du har klickat på Ta bort paket utlöses en automatisk process som flyttar tillbaka webbplatsen till standardservermiljön. Beroende på webbplatsens storlek kan detta ta mellan 10 minuter och ett par timmar – du kommer att få ett e-postmeddelande när processen är klar.