Tillbaka till support Konto Gravatarer

Gravatarer

När du skapar ett WordPress.com-konto kommer du också att få en Gravatar-URL som reserveras åt dig baserat på ditt WordPress.com-användarnamn. Du kan skapa ett Gravatar-konto genom att ladda upp ett foto i Mina profilinställningar eller genom att när som helst logga in på Gravatar med dina autentiseringsuppgifter för WordPress.com. Dina WordPress.com- och Gravatar-konton länkas automatiskt. Gravatar står för Globally Recognized Avatar (globalt erkänd profilbild).

När du har konfigurerat din profilbild kommer den att visas när du kommenterar på bloggar, när du publicerar inlägg i forumen, med inlägg som visas i WordPress.coms communityfunktioner och på andra webbplatser som använder Gravatar-funktionen.

Här är några exempel på hur vi visar profilbilder på WordPress.com:

En kommentarstråd på ett inlägg som visar kommentarsförfattarens namn, bild och kommentar.
Kommentarer på ett blogginlägg
En kommentarstråd i WordPress-läsaren som visar författarens namn, bild och kommentar.
Skärm för hantering av kommentarer

Gravatar-hovercards

Gravatar-information visas också i hovercards, som visas när personer håller muspekaren över profilbilden som visas i kommentarer och på andra platser.

en person med namn, plats och beskrivning.
Gravatar-hovercard

Ladda upp en profilbild

Besök sidan Mina profilinställningar och klicka på profilbilden längst upp till vänster.

skärmen Min profil med en bild som har texten "Klicka för att ändra foto" över sig.

Ett popup-fönster visas, där du kan välja ett foto från din dator. När du har valt ett foto kommer du att ha möjlighet att rotera, vända eller beskära fotot.

en profilbild med beskärningslinjer runt omkring sig samt knappar längst ner med texten "Avbryt", "Återställ" och "Ändra mitt foto".
Beskär ditt foto

Gör dina ändringar och klicka sedan på Ändra mitt foto för att spara ditt nya Gravatar-foto.

Ta bort en profilbild

Besök sidan Mina profilinställningar och klicka på informationsikonen på ditt Gravatar-foto.

En pil som pekar på informationsikonen i slutet av textraden "Ditt profilfoto är offentligt".

Ett popup-fönster visas. Klicka på Gravatar-länken för att navigera till din Gravatar-profilsida.

popup-fönstret som visas när du har klickat på informationsikonen med textlänken "Gravatar" markerad.

Om du inte redan är inloggad på Gravatar.com klickar du på Logga in för att logga in med ditt WordPress.com-konto.

en pil som pekar på alternativet Logga in på gravatar.com.

En lista över alla e-postadresser som är kopplade till ditt konto visas. Klicka på länken Ta bort bild för den relevanta e-postadressen. Bilden kommer då att bytas till en Gravatar-standardlogotyp.

Länken Ta bort bild markerad.

Gravatar-kortkod

Gravatar-kortkoden gör det möjligt att bädda in en Gravatar-bild i ett inlägg, på en sida eller i en textwidget.

1. Redigera sidan eller inlägget där du vill lägga till din Gravatar
  2. Lägg till kortkodsblocket genom att skriva /kortkod eller använd blockinfogarikonen för att lägga till kortkodsblocket
  3. Ange följande kortkod och ersätt user@yourgroovy.com med e-postadressen som är kopplad till din Gravatar
[gravatar email="user@yourgroovy.com" size="128"]

Du kommer också att kunna anpassa följande layoutalternativ:

Gravatar-widget

Gravatar-widgeten gör det möjligt att visa en Gravatar-bild tillsammans med anpassad text. Detta är idealiskt för att visa en kort Om mig-sektion i din bloggs sidopanels- eller sidfotsområden.

Här är ett exempel på hur det kan se ut:

Gravatar-widget med en bild och författartext.

För att lägga till en Gravatar-widget:

1. Gå till Min webbplats → Utseende → Anpassa → Widgetar
  2. Klicka på blockinfogarikonen och skriv in gravatar för att se dina Gravatar-widgetalternativ
  3. Klicka på Gravatar-ikonen för att lägga till widgeten
Blockväljaren aktiverad med en ruta runt Gravatar-ikonen

När du har lagt till widgeten på din webbplats kommer du att se följande widgetinställningar:

Rubrik – Rubriken för din Gravatar-bild. (d.v.s. Om mig, Om författaren)

Välj en användare – Välj en registrerad användare för din blogg, eller välj anpassad och ange en e-postadress i rutan nedan.

Storlek – Välj en storlek för Gravatar-bilden (liten, medium, stor, extra stor).

Justering – Välj en justering för Gravatar-bilden. Vänster- och högerställd låter texten flöda på bägge sidor av bilden, medan Centrerad placerar bilden i mitten. Ingen justering placerar texten under bilden.

Gravatar-länk – Om du vill att din Gravatar-bild ska länka till en annan sida (dvs. sidan Om mig), ange en URL här.

Text – Ange texten (HTML är tillåten) som du vill ska visas tillsammans med din Gravatar.

Gravatar-profilwidget

Gravatar-profilwidgeten gör det möjligt att använda din Gravatar-bild tillsammans med mer Gravatar-profildata än med Gravatar-widgeten.

Här är ett exempel på hur det kan se ut:

Exempel på Gravatar-profil med profilbild, författarnamn och profilbeskrivning.

För att till exempel lägga till en Gravatar-profilwidget:

1. Gå till Min webbplats → Utseende → Anpassa → Widgetar
  2. Klicka på blockinfogarikonen och skriv in gravatar för att se dina Gravatar-widgetalternativ
  3. Klicka på Gravatar-profilikonen för att lägga till widgeten
Blockväljaren aktiverad med en ruta runt Gravatar-profilikonen

När du har lagt till widgeten på din webbplats kommer du att se följande widgetinställningar:

Rubrik – Rubriken för ditt Gravatar-profilblock. (d.v.s. Om mig, Om författaren)

Välj en användare – Välj en registrerad användare för din blogg, eller välj Anpassad och ange en e-postadress i rutan nedan. Användare kan ha flera adresser på ett enda Gravatar-konto, men endast den primära adressen visar profilinformation.

Visa personliga länkar – Gör det möjligt att visa länkar till dina webbplatser, bloggar eller andra webbplatser som hjälper dig att beskriva vem du är. Du kan hantera dina länkar på Gravatar.com eller i din adminpanel under ”Min profil”.

Visa kontolänkar – Detta gör det möjligt att visa länkar till profiler som du använder på webben. Dessa kontolänkar kommer från verifierade tjänster på Gravatar. Du kan hantera dina verifierade tjänster på Gravatar.com eller i din adminpanel under ”Min profil”.

Ytterligare information

För mer information, besök supportsidan för gravatar.com.