Tillbaka till support Konto Fakturering och uppgraderingar Ge en WordPress.com-prenumeration som present

Ge en WordPress.com-prenumeration som present

Med presentprenumerationer kan en besökare på din webbplats betala för att förnya ditt WordPress.com-paket och -domän när de är nära att löpa ut. Den här guiden visar dig hur det fungerar.

Aktivera presentprenumerationer på din webbplats

Följ de här stegen för att aktivera presentprenumerationer för din webbplats:

1. Gå till din adminpanel.
  2. Gå till Inställningar → Allmänt.
  3. Bläddra ner till sektionen Acceptera en presentprenumeration.
  4. Aktivera inställningen som tillåter en besökare på webbplatsen att ge webbplatspaketets kostnader som present.

Presentprenumerationer är inaktiverade som standard tills du aktiverar dem, såvida du inte har inaktiverat automatisk förnyelse. Om automatisk förnyelse har inaktiverats för din prenumeration aktiveras presentprenumerationer automatiskt om du inte inaktiverar den med inställningen som beskrivs ovan.

Hur man ger bort en prenumeration

Om du har aktiverat presentprenumerationer på din webbplats kommer besökare på din webbplats att se en banner högst upp på skärmen med en inbjudan att förnya din prenumeration åt dig:

En banner som visas högst upp på webbplatsen med en inbjudan att ge webbplatsens ägare en prenumeration genom att klicka på knappen Present.

Som standard visas bannern på webbplatser som är nära sitt utgångsdatum (mindre än 5 dagar för månadsabonnemang och 54 dagar för årsabonnemang) och som har inaktiverat automatisk förnyelse. Du kan dock ändra detta beteende genom att gå till https://wordpress.com/settings/general och justera inställningen för presentbannern. När du ändrar den här inställningen kommer bannern inte längre att använda logiken för utgångsfönstret.

När besökaren klickar på knappen Present uppmanas hen logga in på sitt WordPress.com-konto och skickas sedan till kassasidan för att ange sina betalningsuppgifter och göra köpet åt dig. Hen kommer att få ett kvitto via e-post. Presenten är en engångspresent och förnyas inte automatiskt.

Du kommer också att få ett e-postmeddelande om att du har fått en prenumeration som present. Din prenumerations utgångsdatum kommer att uppdateras på sidan Köp. E-postmeddelandet kommer inte att innehålla personens namn eller annan identifierbar information, men personen kan välja att kontakta dig direkt för att informera om sitt stöd. Du kan skapa ett inlägg för att visa din tacksamhet för presenten.