Tillbaka till support Domäner och e-post Vidarebefordra en domän

Vidarebefordra en domän

Du kan vidarebefordra ditt domännamn till någon annan webbplats eller webbsidas URL. Att skapa en domänvidarebefordran är en gratis funktion för alla domäner som är registrerade på WordPress.com.

Om domänvidarebefordran

Domänvidarebefordran är en webbserverfunktion som automatiskt omdirigerar besökare från en domän-URL till en annan. Du kan använda domänvidarebefordran om du vill vidarebefordra en registrerad domän till en annan webbplats eller webbsidas URL, till exempel yourgroovydomain.com → mygreatnewblog.com.

Några exempel där en domänvidarebefordran kan användas är:

Om du vill vidarebefordra din domän till hela din WordPress.com-webbplats, anslut eller överför domänen till denna webbplats istället.

Om du vill vidarebefordra din domän till en annan webbplats på WordPress.com kan du flytta domänen.

Om du vill vidarebefordra en WordPress.com-webbplatsadress (till exempel: yourgroovyblog.wordpress.com → mygreatnewblog.com), använd en Omdirigera webbplats istället.

Skapa en domänvidarebefordran

För att konfigurera en domänvidarebefordran:

1. Besök din WordPress.com-adminpanel.
  2. Gå till Uppgraderingar → Domäner.
  3. Klicka på den domän som du vill använda för domänomdirigeringen.
Hantera domäner-sidan i WordPress.com-adminpanelen.
  1. Välj Domänvidarebefordran för att öppna panelen.
  2. I fältet som visas anger du den fullständiga URL till vilken du vill vidarebefordra din domän. Om webbplatsens URL använder SSL (https://), eller om det är en icke-SSL-URL (https://), kan du ändra detta i rullgardinsmenyn till vänster.
  3. När du har angett din URL klickar du på Spara.
Öppna panelen för domänvidarebefordran och ange en URL i det tillgängliga fältet.

Du kan när som helst uppdatera denna URL till en annan från samma panel för domänvidarebefordran. Du kan också ta bort en domänvidarebefordran genom att klicka på borttagningsikonen till höger i fältet.

När du har sparat eller uppdaterat din domänvidarebefordran, vänta ett tag och låt ändringen träda i kraft. Du kan spara ändringen direkt, men det är inte säkert att domänen vidarebefordras direkt. Ibland kan det även ta några timmar innan den har uppdaterats helt på servrar och hos internetleverantörer runt om i världen.