Tillbaka till support Domäner och e-post Ansluta en domän (alternativ metod)

Ansluta en domän (alternativ metod)

Om du redan äger ett domännamn hos en annan leverantör kan du använda det domännamnet med din WordPress.com-webbplats.

Vi rekommenderar att du använder metoden med namnservrar för att ansluta ditt domännamn, men det finns även andra alternativ för att ansluta din befintliga domän till WordPress.com. Om du redan har lagt till tjänster på din domän (till exempel en anpassad e-postadress) och inte vill ändra namnservrarna kan du följa stegen i den här guiden för att ansluta din domän med hjälp av rot-A-poster och CNAME-poster.

Översikt

Att ansluta en domän till din WordPress.com-webbplats med hjälp av rot-A-poster och CNAME-poster innebär att:

💡

Om du vill hantera din webbplats och domän på ett och samma ställe kan du följa stegen för att överföra domänregistreringen istället för att ansluta.

Steg 1: Lägg till domänen

1. Öppna din WordPress.com-adminpanel och gå till Uppgraderingar → Domäner.
  2. Klicka på Lägg till en domän och välj Använd en domän som jag äger i rullgardinsmenyn.
En pil som pekar på knappen Lägg till en domän och en rullgardinsmeny med alternativet Använd en domän som jag äger markerat.
  1. Ange domännamnet som du äger och klicka på knappen Nästa.
  2. På nästa skärm har du två alternativ. Klicka på knappen Välj bredvid Anslut din domän. Det kan ta en kort stund att bli omdirigerad till nästa skärm.
Skärmen för överföring eller anslutning med alternativet Anslut din domän markerat.
  1. Nästa skärm innehåller information om vilka ändringar du behöver göra hos din nuvarande DNS-leverantör. För att använda A- och CNAME-poster, klicka på länken Avancerad konfiguration.
  2. Klicka på knappen Starta konfiguration.
  3. Öppna en ny flik i din webbläsare, logga in på ditt konto hos domänleverantören och lokalisera inställningarna för DNS-poster.
  4. Gå sedan tillbaka till ditt WordPress.com-konto och klicka på Jag har hittat inställningssidan för domänen för att se DNS-posterna som du behöver för att ansluta din domän:
Domänanslutningsskärmen för Avancerad konfiguration med instruktioner om hur du hittar din domänleverantör.

Steg 2: Lägg till DNS-posterna

Lägg till DNS-posterna från det föregående steget i ditt konto hos domänleverantören. DNS-posterna är:

Om du är osäker på hur du hittar inställningarna för DNS-poster föreslår vi att du kontaktar din domänleverantörs kundsupport för att få hjälp med ändringarna.

När du har gjort dessa ändringar går du tillbaka till WordPress.com och klickar på Verifiera anslutning. Om du har lämnat skärmen som visar din webbplats DNS-inställningar gör du så här för att hitta den igen:

1. Gå till UppgraderingarDomäner i ditt WordPress.com-konto.
  2. Klicka på den anslutna domänen och titta efter ”Slutför konfiguration” eller ”Granska konfigurationsinställningar”.
En pil som pekar på hyperlänken för "Konfigurationsinstruktioner" i texten under domänen
  1. Klicka på Avancerad konfiguration, såsom visas i följande skärmbild:
En pil på den föreslagna konfigurationsskärmen pekar på texten längst ner som länkar till Avancerad konfiguration.
  1. Klicka på Starta konfiguration och sedan på Jag har hittat inställningssidan för domänen för att se DNS-posterna för din webbplats.
  2. Logga in på ditt konto hos domänförvaltaren.
  3. Klistra in posterna från steg 4 i dina DNS-inställningar.
  4. Gå tillbaka till WordPress.com och klicka på Verifiera anslutning:
En pil pekar på knappen Verifiera anslutning.

Steg 3: Vänta tills ändringarna har uppdaterats

När du har lagt till DNS-posterna, vänta ett tag och låt DNS-ändringarna träda i kraft. Domänen kanske inte läses in direkt. Den börjar vanligtvis fungera inom ett par timmar, men det kan ta upp till 72 timmar för DNS att uppdateras helt över globala servrar och hos internetleverantörer.

För att bekräfta att domänen är ansluten till din webbplats, prova att besöka domänen i en ny webbläsarflik. Om din WordPress.com-webbplats läses in fungerar allt som det ska. Du kan också besöka Uppgraderingar → Domäner och titta under kolumnen Status till höger om din domän. Där bör det stå Aktiv, som här:

En pil pekar på domänstatusen Aktiv.

Om det fortfarande står Verifierar, prova att vänta ett par timmar innan du gå vidare med nästa steg. När statusen ändras till Aktiv är din domän ansluten. Om domänen fortfarande inte läser in rätt webbplats kan du även behöva rensa din webbläsares cachelagring för att ändringarna ska visas.

Steg 4: Ange din primära domän

Slutligen, gå till Uppgraderingar → Domäner i ditt WordPress.com-konto och ange din nyligen anslutna domän som primär domän. Se Ange en primär adress för mer information.

Vanliga frågor

Var kan jag redigera mina DNS-poster?

En domäns DNS-poster styrs av var domänens namnservrar finns. Om du använder WordPress.com-namnservrar hanteras dina DNS-poster i ditt WordPress.com-konto. Om du använder en annan leverantörs namnservrar, logga in på ditt konto hos det aktuella företaget (vanligtvis där du köpte domänen).

Kan jag ansluta en domän till en specifik sida på min webbplats?

Domäner kan inte anslutas till specifika kataloger eller sidor på din webbplats, exempelvis yourgroovydomain.com/about-us

Kan jag ha ”www” före mitt domännamn?

Besökare kan fortfarande nå din webbplats via ”www”, men de kommer alltid att omdirigeras till versionen utan ”www”. Av SEO-skäl föredrar sökmotorer att endast en version av webbplatsadressen anges som kanonisk URL. Annars kommer de att se duplicerat innehåll. WordPress.com har därför valt att använda versionen av din webbplats utan www som kanonisk URL.