Tillbaka till support Konto Ändra ditt användarnamn

Ändra ditt användarnamn

Du kan ändra både ditt WordPress.com-användarnamn (namnet du använder för att logga in) och ditt visningsnamn (namnet som visas i dina inlägg och kommentarer).

När du ändrat ditt användarnamn kommer du inte att kunna ändra tillbaka det och det gamla namnet kommer inte att vara tillgängligt för dig eller någon annan att använda. Om du bara vill visa ditt namn annorlunda bör du bara ändra ditt Visningsnamn.

Ändra visningsnamn (smeknamn)

Se videon nedan för en snabb översikt över hur du ändrar ditt offentliga visningsnamn och läs nedan för ytterligare instruktioner.

1. Gå till din Min profil-sida
  2. Ange ditt namn under Offentligt visningsnamn
  3. Klicka på Spara profilinformation.

Ändra användarnamn

Se videon nedan för en snabb översikt över hur du ändrar ditt användarnamn och läs nedan för ytterligare instruktioner.

1. Logga in på WordPress.com med ditt befintliga användarnamn
  2. Öppna dina Kontoinställningar och ange det användarnamn du vill ha under Användarnamn
  3. I rutan Bekräfta användarnamn som visas, ange ditt nya användarnamn igen
  4. Nästa steg låter dig ändra eller skapa en matchande bloggadress:
    • Om ditt nuvarande användarnamn matchar din bloggadress:
      • Om du väljer ”Ja, ändra exemple.wordpress.com för att matcha mitt nya användarnamn och kasta den gamla adressen” ändras adressen för din nuvarande blogg. Om ditt nya användarnamn är newusername, kommer din bloggadress att ändras till newusername.wordpress.com. (Du kommer inte att kunna använda den gamla adressen igen.)
      • Om du väljer ”Ja, ändra example.wordpress.com så att den matchar mitt nya användarnamn och skapa en tom blogg med den gamla adressen” så ändras adressen för din nuvarande blogg (om ditt nya användarnamn är newusername, kommer din bloggadress att ändras till newusername.wordpress.com) och en tom blogg skapas på din gamla bloggadress.
    • Om du väljer ”Ja, skapa en ny blogg som matchar mitt användarnamn” så skapas en ny blogg åt dig. Om ditt nya användarnamn är newusername, kommer den nya bloggen att vara newusername.wordpress.com.
    • Om du väljer ”Nej, skapa inte en matchande adress.” så ändras bara ditt användarnamn och inga ändringar görs av din bloggadress.
  5. Läs informationen på den här sidan noggrant. Viktigt: Du kan inte ändra tillbaka ditt användarnamn. Det gamla namnet blir reserverat och ingen kommer att ha tillgång till det. URL:er för andra tjänster som Gravatar kan påverkas.
  6. Klicka på Spara användarnamn för att spara ändringarna och uppdatera ditt användarnamn.

När du gjort allt detta kan du rocka loss på WordPress.com med ditt nya användarnamn.