Tillbaka till support Innehåll och media Block Färginställningar

Färginställningar

Många block i WordPress-redigeraren innehåller färginställningar som du kan använda för att styra färgerna på ditt innehåll. Den här guiden visar dig hur du använder dessa färginställningar.

Öppna färginställningarna

Färginställningar finns tillgängliga för:

Du hittar blockinställningarna i den högra sidopanelen när du klickar på ett block. Om du inte ser sidopanelen kan du behöva klicka på ikonen för Inställningar längst upp till höger för att öppna inställningarna. Ikonen ser ut som en kvadrat med två ojämna kolumner:

Ikonen för Inställningar i redigeraren, med svart bakgrund och verktygstipset "Inställningar" nedanför.
Klicka på ikonen för Inställningar för att öppna blockinställningarna

I blockinställningarna hittar du oftast färginställningarna med en gång. I vissa block finns färginställningarna dock på fliken Stilar. Bilden till höger visar ett kolumnblock med färginställningarna på fliken Stilar, som du kommer åt genom att klicka på den cirkulära ikonen.

Tänk på att en del block inte har några färginställningar. Vilka färginställningar som är tillgängliga beror på temat och blocktypen.

Ett kolumnblocks inställningar, med färgerna på fliken Stilar.
Ett exempel på färginställningar i kolumnblocket

Välj en solid färg

Med hjälp av färgväljaren kan du välja en färg för olika element i blocket, såsom text, bakgrund och länkar. Klicka i var och en av de motsvarande numrerade sektionerna enligt beskrivningen nedan:

Hur man anger en anpassad färg för text eller länkar i blockredigeraren med hjälp av färgväljaren.
  1. Klicka på färgcirkeln för att öppna färgväljaren.
  2. Klicka på någon av de befintliga färgade prickarna för att välja ett fördefinierat färgalternativ från din färgpalett. Du kan välja vilka färger som ska visas här med hjälp av Stilar.
  3. Klicka i rutområdet för att ange en anpassad färg.
  4. Om du redan har en anpassad färgkod som du vill använda kan du klistra in den i rutområdet. Den här koden uppdateras automatiskt om du väljer en annan färg med något av de andra alternativen som visas ovan.
  5. Klicka på rullgardinsmenyikonen för att välja en annan färgprofil. Du kan välja mellan Hex, RGB och HSL.
  6. Klicka och dra den cirkulära ikonen åt vänster eller höger för att öka eller minska opaciteten eller transparensen för din valda färg.
  7. Klicka och dra den cirkulära ikonen åt vänster eller höger för att välja en annan färg.
  8. Klicka och dra den cirkulära ikonen vart som helst i rutområdet för att välja en annan nyans av den aktuella färgen.
  9. Klicka för att kopiera den aktuella färgkoden till dina urklipp.
  10. Klicka först på de tre punkterna och sedan på Återställ för att ångra något av de valda färgalternativen. Detta kommer att återställa färgen till temats standardfärger.

För att återställa dina val, klicka på knappen Rensa längst ner till höger i färgvalsområdet.

Välj en gradient

Gradienter gör det möjligt att välja två eller flera färger som gradvis blandas samman. Klicka i var och en av de motsvarande numrerade sektionerna enligt beskrivningen nedan:

Hur man anger en anpassad färg för bakgrunden i blockredigeraren med hjälp av färgväljaren.
  1. Klicka på färgcirkeln för att öppna färgväljaren.
  2. Klicka för att ange en Solid färg för din bakgrund. Detta fungerar på samma sätt som med text- eller länkfärgerna ovan.
  3. Klicka för att ange en Gradient för din bakgrund.
  4. Klicka på någon av de befintliga färgade prickarna för att välja en fördefinierad gradient från din färgpalett. Du kan ändra vilka färger som ska visas här med hjälp av Stilar.
  5. Klicka på någon av de cirkulära ikonerna i rutområdet för att välja en anpassad färg som ska inkluderas i gradienten. Du kan också klicka på någon annan sektion i rutan för att lägga till ytterligare färger.
  6. Klicka på rullgardinsmenyikonen för att välja Typ av gradient. Du kan välja mellan Linjär och Radiell:
    • Linjär skapar en gradient mellan de två färgerna längs en rak linje.
    • Radiell startar från mitten och rör sig ut mot kanterna.
  7. Redigera numret i rutan för att välja ett anpassat värde för gradientens Vinkel. Detta alternativ visas endast när du har valt Linjär som gradientens Typ.
  8. Klicka och dra den lilla färgade pricken i cirkeln för att justera gradientens Vinkel. Detta kommer automatiskt att ersätta värdet i rutan Vinkel som nämndes ovan.

För att återställa dina val, klicka på knappen Rensa längst ner till höger i färgvalsområdet.

Välj ett tvåtonsfilter

Tvåtonsfilteralternativet är en tvåfärgseffekt som du kan tillämpa på dina bildblock, exempelvis blocken Bild och Omslag. Tänk dig svartvita foton, men i valfri färgkombination.

För att komma igång klickar du på knappen Tvåtonsfilter i verktygsfältet eller blockinställningarna och väljer mellan exemplen eller anger dina egna färger:

En GIF-bild på en bild som redigeras i redigeraren. Flera olika tvåtonsfilter tillämpas på bilden för att se hur den ser ut.

Om du vill ange dina egna färger klickar på punkterna inuti färgstaplarna:

En skärmbild som visar var du ska klicka på färgstapeln i inställningarna för Tvåtonsfilter för att ange en anpassad färg.

För att ta bort tvåtonsfiltret, klicka på knappen Rensa längst ner till höger i färgvalsområdet.