Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Blokken Podcast-spelerblok

Podcast-spelerblok

Je kunt het Podcast-spelerblok gebruiken om een lijst met recente afleveringen van een podcast weer te geven en ze op je website afspelen.

Een podcast-spelerblok toevoegen

Om een podcast-spelerblok toe te voegen, klik je op het pictogram Blok toevoegen om de blokbibliotheek te openen en het podcast-spelerblok te selecteren.

Gif van het toevoegen van een podcast-spelerblok door op de inline + invoeger te klikken, Podcast te typen, te klikken op het pictogram Podcast-spelerblok, waarna een podcast-spelerblok wordt toegevoegd.
Het podcast-spelerblok toevoegen

Je kunt ook /podcast typen in een nieuwe regel en op Enter drukken.

Meer gedetailleerde instructies over het toevoegen van blokken vind je hier.

Een podcast-spelerblok configureren

Nadat het blok is toegevoegd verschijnt er een veld waar je de URL van de RSS-feed van een podcast kunt invoeren.

Je moet een geldige URL voor de RSS-feed van de podcast invoeren. https://distributed.blog/category/podcast/feed/ is bijvoorbeeld een geldige feed maar https://distributed.blog/ niet.

Voer je URL in en bevestig om je podcast toe te voegen.

Gif van invoeren van de RSS-link van het podcast-spelerblok in het URL-veld, klikken op de knop Insluiten en het uiteindelijke podcast-spelerblok.
Het podcast-spelerblok configureren.

Blokwerkbalk

Elk blok heeft een werkbalk met blokspecifieke besturingselementen waarmee je het blok kunt aanpassen.

Pijl die naar de knop Vervangen wijst in de werkbalk van het podcast-spelerblok.

Het podcast-spelerblok heeft één optie om de URL van de RSS-feed van de podcast te vervangen door een andere URL.

Blokinstellingen

Naast de opties in de blokwerkbalk bevat elk blok ook nog opties in de zijbalk. Als je de zijbalk niet ziet, klik je op de knop Instellingen (het tandwielpictogram naast de knop Publiceren).

De knop Instellingen met een pijl die ernaar wijst, staat bovenaan de pagina naast de knop Publiceren.
De knop Instellingen schakelt naar de zijbalk met blokopties.

Het podcast-spelerblok heeft de volgende instellingen:

Podcast-instellingen
  • Aantal berichten – bepaalt hoeveel afleveringen zullen worden weergegeven (meest recente eerst).
  • Aflevering – kies een aflevering uit je podcast om weer te geven.
  • Omslagafbeelding weergeven – schakelt het weergeven van de omslagafbeelding van de podcast in (indien beschikbaar).
  • Titel van aflevering weergeven – schakelt het weergeven van de titel van de geselecteerde aflevering in.
  • Beschrijving van aflevering weergeven – schakelt het weergeven van de beschrijving van de geselecteerde aflevering in.
Kleureninstellingen
  • Primaire kleur – beheert de gebruikte kleur voor ‘primaire elementen’ in de blokweergave (bijv. titels, actieve afleveringen).
  • Secundaire kleur – beheert de gebruikte kleur voor ‘secundair elementen’ in de blokweergave (bijv. beschrijvingen, niet-actieve afleveringen).
  • Achtergrondkleur – beheert de kleur die wordt gebruikt als de achtergrondkleur voor het blok.
Kleurenpaletpaneel voor het podcast-spelerblok dat opties voor primaire, secundaire en achtergrondkleur weergeeft.

Geavanceerd

Met het tabblad Geavanceerd kun je een CSS-klasse toevoegen aan je blok, zodat je aangepaste CSS-regels kunt gebruiken en de stijl van het blok kunt aanpassen. Meer weten