Terug naar Ondersteuning Hosting Symlink-bestanden en -mappen

Symlink-bestanden en -mappen

Beheerde hosting van WordPress.com gebruikt symlinks voor WordPress Core-bestanden en voor de eigen thema’s en plugins om ervoor te zorgen dat de bestanden altijd up-to-date zijn en de beveiliging wordt verbeterd.

Een symlink of symbolische link (of een soft link) bevat geen echte mappen van het SFTP-bestandssysteem van je site – het zijn snelkoppelingen naar de originele mappen.

Map-pictogrammen

Je kunt een symlink-bestand of -map herkennen aan het pictogram in de FTP-client. Op sommige FTP-clients heeft het een klein pijl-pictogram linksonder. Op andere clients heeft het een vraagteken:

Voorbeeld van pictogrammen met vraagtekens om aan te geven dat het symlinks zijn
Voorbeeld van pictogrammen met pijltjes om aan te geven dat het symlinks zijn
Foutmelding

Wanneer je de symlink-map probeert te openen (bv. de __wp__), krijg je deze foutmelding (of vergelijkbaar) te zien:

Fout: /htdocs/__wp__: geopend voor lezen: bestand of directory bestaat niet Fout: Bestandsoverdracht mislukt

Ook heb je geen toegang meer tot de symlink-bestanden en kun je ze ook niet meer bewerken (bekijk bijvoorbeeld het wp-load.php-bestand op de schermafbeelding).

💡

Hierdoor lijkt het alsof je niet de juiste machtigingen bezit voor je SFTP-account om toegang te krijgen tot de bestanden, maar dit is niet zo. Het betekent dat het bestand of de map een symlink is.

WordPress.com gebruikt symlinks om al zijn thema’s te beheren. Dit betekent dat het niet mogelijk zal zijn de bestanden van deze thema’s rechtstreeks te bewerken.

Basis-aanpassingen van thema’s kunnen worden gedaan via CSS of Hooks.

Wanneer CSS en Hooks niet de gewenste aanpassingen bieden, moet je een subthema aanmaken. Raadpleeg de Gids voor subthema’s voor meer informatie over het aanmaken van een subthema.