Tillbaka till support Konto Webbhotell Symlänkade filer och mappar

Symlänkade filer och mappar

Hanterat WordPress.com-webbhotell använder symlänkar för WordPress-kärnfiler och för WordPress.coms egna teman och tillägg för att säkerställa att filerna alltid är uppdaterade och för att förbättra säkerheten.

En symlänk eller en symbolisk länk (eller en mjuk länk) innehåller inte riktiga mappar i din webbplats SFTP-filsystem – du kan tänka på dem som genvägar till de riktiga.

Känna igen symlänkar i FTP

Mappikoner

Du kan känna igen en symlänkad fil eller mapp på dess ikon i FTP-klienten. I vissa FTP-klienter kan den ha en liten pilikon längst ner till vänster. I andra kan den ha ett frågetecken över sig.

Exempel med frågetecken över ikoner som indikerar symlänkar
Exempel med pilar över ikoner som indikerar symlänkar
Felmeddelande

När du försöker öppna den symlänkade mappen (exempelvis __wp__) kommer du att stöta på ett fel som ser ut ungefär så här:

Fel: /htdocs/__wp__: open for read: ingen sådan fil eller katalog Fel: Filöverföringen misslyckades

Du kommer inte heller att kunna komma åt eller redigera de symlänkade filerna (se filen wp-load.php från skärmbilden för ett exempel).

💡

Detta kan ge dig det felaktiga intrycket att du inte har rätt behörighet för ditt SFTP-konto för åtkomst till filerna, men så är inte fallet. Det innebär bara att filen eller mappen är symlänkad.

Symlänkade teman

WordPress.com använder symlänkar för att hantera alla sina teman. Detta innebär att det inte är möjligt att direktredigera filer i några av dessa teman.

Grundläggande temaanpassningar kan åstadkommas med hjälp av CSS eller hookar.

Om varken CSS eller hookar täcker den anpassning du vill ha behöver du skapa ett barntema. För mer information om att skapa ett barntema, kolla in Barntemaguiden.