Terug naar Ondersteuning Plugins en integraties Je plugins gebruiken

Je plugins gebruiken

Nadat je een plugin installeert, is de volgende stap om deze te gaan gebruiken. In deze handleiding lees je hoe je aan de slag gaat met de plugins die op je site zijn geïnstalleerd.

Plugin-instellingen zoeken

Normaal gesproken voegen plugins nieuwe menu-items toe aan je dashboard. In het voorbeeld rechts zijn nieuwe menu-items van plugins gemarkeerd.

Maar elke plugin heeft een andere opbouw. Sommige plugins voegen instellingen toe aan bestaande opties zoals Instellingen, Tools of Weergave. Andere voegen instellingen op andere locaties toe, zoals in de editor.

Het menu Dashboard met vakjes rond de nieuwe menu-items toegevoegd door geïnstalleerde plugins.

Leren omgaan met de plugin

Als je minstens één plugin op je site hebt geïnstalleerd, kun je naar Plugins → Geïnstalleerde plugins gaan om een lijst te bekijken met alle plugins op je site.

Zoek op dit scherm naar Instellingen, Details bekijken, Documenten of Ondersteuning (iedere plugin biedt verschillende links). Deze menu-items brengen je meestal naar informatie over het gebruik van je plugin:

Een lijst van geïnstalleerde plugins met vakken getekend rondom de links 'Instellingen', 'Documenten' en 'Ondersteuning'.
Voorbeelden van verschillende links voor documenten/ondersteuning (klik om te vergroten)

Ondersteuning voor een plugin vinden

Algemene probleemoplossing voor en ondersteuning bij plugins worden verzorgd door de vriendelijke WordPress.com Happiness Engineers. Wij kijken met liefde naar de algemene instellingen en probleemoplossing op je site met betrekking tot externe plugins. Uitgebreidere ondersteuning is waarschijnlijk beschikbaar bij de ontwikkelaar van de plugin. Meer informatie in Ondersteuning voor plugins en thema’s.

Editor pluginbestand (geavanceerd)

Met de menuoptie Editor pluginbestand kun je de code van een geïnstalleerde plugin rechtstreeks bewerken.

Het geavanceerde scherm Plugins bewerken met de content van het php-bestand voor de plugin in een tekstbewerker en aanvullende pluginbestanden rechts.

Zoek op je dashboard de Editor pluginbestand bij Plugins of Tools (waar de editor staat, hangt af van je thema.)

De Editor pluginbestand is bedoeld voor eigenaars van sites met veel kennis van coderen/programmeren. Als je plugins bewerkt, kan dit meteen incompatibiliteiten opleveren die je site laten crashen, en je wijzigingen kunnen bij toekomstige updates worden verwijderd. Als je deze plugin absoluut rechtstreeks moet bewerken, gebruik dan bestandsbeheer om een kopie te maken met een nieuwe naam en laat het origineel onbewerkt. Op deze manier kun je een functionele versie opnieuw inschakelen als er iets fout gaat.

Een aantal plugins, zoals Jetpack en Akismet worden automatisch op je site beheerd en kunnen daarom niet worden bewerkt in de Editor pluginbestand.