Terug naar Ondersteuning Plugins en integraties Een plugin of thema updaten

Een plugin of thema updaten

Plugin- en thema-updates omvatten nieuwe features, bugoplossingen en beveiligingspatches. Met deze gids leer je hoe je een plugin of thema op je site updatet.

Plugins en thema’s uit WordPress.org-bestanden

Als je een plugin of thema installeert uit WordPress.org-bestanden, zullen deze plugins en thema’s automatisch updaten. Je site checkt regelmatig of er nieuwe versies zijn en installeert deze automatisch voor je.

Als je niet zeker weet of een plugin in de WordPress.org-bestanden staat, kun je er hier naar zoeken. Als je een plugin hebt geïnstalleerd via Plugins → Nieuwe toevoegen in je WordPress.com-dashboard en gebruikmaakt van de zoekfunctie erachter, komen die plugins uit de WordPress.org-bestanden.

Als je niet zeker weet of een thema in de WordPress.org-bestanden staat, kun je er hier naar zoeken. Als je site gebruikmaakt van een WordPress.com-thema, houden we dat automatisch voor je up-to-date.

Controleren op plugin-updates

Begin in je dashboard en ga naar Plugins → Geïnstalleerde plugins. Hier zie je een lijst van alle plugins die zijn geïnstalleerd op je site. Als een plugin een update heeft, zie je een melding en een link waar staat Nu updaten:

Een plugin heeft een gele melding als er een update beschikbaar is.
Een plugin waarvoor een update beschikbaar is

Bij Plugins → Geïnstalleerde plugins staat ook een kolom voor Automatische updates. Elke plugin toont een van deze drie opties:

Controleren op thema-updates

Begin bij het dashboard, ga naar Weergave → Thema’s en klik op het tabblad Mijn thema’s (alleen voor sites met plugins ingeschakeld). Hier zie je een lijst van alle thema’s die je hebt geactiveerd op je site. Als een thema een update heeft, zie je boven het thema een melding waar staat Nu updaten:

Een thema waarvoor een update beschikbaar is

Plugins en thema’s niet beschikbaar in WordPress.org-bestanden

Als je een plugin of thema gebruikt die/dat niet beschikbaar is in de WordPress.org-bestanden, worden updates niet altijd automatisch geïnstalleerd. Dit zijn doorgaans thema’s uit themawinkels zoals Themeforest by Envato en plugins die rechtstreeks zijn aangeschaft via de website van de ontwikkelaar. Updates voor deze plugins en thema’s kunnen handmatig worden gedistribueerd door de ontwikkelaars, of ze kunnen hun eigen automatische updatesysteem bieden. Neem rechtstreeks contact op met de makers van de plugin of het thema om meer over hun updateproces te weten te komen.

Kan ik een oude versie van een plugin of thema installeren?

Je kunt een oude of verouderde versie van plugins of thema’s installeren, maar dan moet je ook automatische updates uitschakelen om op de oude versie te blijven.