Terug naar Ondersteuning Account Je gebruikersnaam wijzigen

Je gebruikersnaam wijzigen

Je kan zowel de gebruikersnaam van je WordPress.com-account (de naam die je gebruikt om in te loggen) als je schermnaam (de naam die wordt weergegeven in je berichten en reacties) wijzigen.

Als je een gebruikersnaam hebt gewijzigd, dan kan je die niet meer terug veranderen en de oude naam zal niet meer beschikbaar zijn voor jou of iemand anders. Als je alleen je naam anders wilt weergeven, verander dan alleen je schermnaam.

Schermnaam wijzigen (bijnaam)

Bekijk de onderstaande video voor een kort overzicht van hoe je je openbare schermnaam wijzigt en lees hieronder verder voor meer instructies.

1. Ga naar je pagina Mijn profiel
  2. Voer je naam in bij Openbare weergavenaam
  3. Klik op Profielgegevens opslaan

Gebruikersnaam wijzigen

Bekijk de onderstaande video voor een kort overzicht van hoe je je gebruikersnaam wijzigt en lees hieronder verder voor meer instructies.

1. Meld je aan bij WordPress.com met je bestaande gebruikersnaam.
  2. Ga naar je Accountinstellingen en voer de gebruikersnaam die je wilt gebruiken in bij Gebruikersnaam.
  3. Voer in het venster Bevestig gebruikersnaam dat verschijnt je nieuwe gebruikersnaam nogmaals in.
  4. In de volgende stap kun je een bijpassend blogadres wijzigen of maken:
    • Als je huidige gebruikersnaam overeenkomt met je blogadres:
      • Kies ‘Ja, verander voorbeeld.wordpress.com naar mijn nieuwe gebruikersnaam en wis het oude adres’ als je het adres van je huidige blog wilt veranderen. Als je nieuwe gebruikersnaam ‘nieuwegebruikersnaam’ is, wordt het adres van je blog veranderd in ‘nieuwegebruikersnaam.wordpress.com’. (Je kan het oude adres dan niet meer gebruiken.)
      • Kies ‘Ja, verander voorbeeld.wordpress.com in mijn nieuwe gebruikersnaam en maak een lege blog met het oude adres aan’ als je het adres van je huidige blog wilt wijzigen (als je nieuwe gebruikersnaam ‘nieuwegebruikersnaam’ is, wordt het adres van je blog veranderd in ‘nieuwegebruikersnaam.wordpress.com’), en een lege blog wilt maken op je oude blogadres.
    • Als je kiest voor ‘Ja, maak een nieuw blog aan met mijn nieuwe gebruikersnaam’ wordt er een nieuwe blog voor je gemaakt. Als je nieuwe gebruikersnaam ‘nieuwegebruikersnaam’ is, wordt je nieuwe blog ‘nieuwegebruikersnaam.wordpress.com’.
    • Kies ‘Nee, maak geen overeenkomstig adres’ als je alleen je gebruikersnaam wilt wijzigen en je het adres van je blog niet wilt veranderen.
  5. Lees de informatie op deze pagina heel zorgvuldig door. Belangrijk: Je kan je gebruikersnaam niet meer terug veranderen. De oude naam wordt gereserveerd en niemand heeft er toegang toe. URL’s voor andere diensten zoals Gravatar kunnen hierdoor beïnvloed worden.
  6. Klik op Gebruikersnaam opslaan om je wijzigingen te bewaren en je gebruikersnaam bij te werken.

Nadat je dat alles gedaan hebt, steel je de show op WordPress.com met je nieuwe gebruikersnaam.