Terug naar Ondersteuning Je site verplaatsen Importeren vanuit Wix

Importeren vanuit Wix

Wil je je site van Wix naar WordPress verhuizen? In deze handleiding lees je hoe je de inhoud van een Wix-website exporteert en je site naar WordPress.com verplaatst.

Stap 1: Kies je site

Beslis eerst of je een gloednieuwe WordPress.com-site wilt aanmaken of je een Wix-site wilt importeren naar een site die je al hebt gemaakt.

Een nieuwe WordPress.com-site aanmaken

Als je nog geen WordPress-site hebt voor je Wix-content, voer dan de volgende stappen uit:

1. Ga naar https://wordpress.com/start/import/.
  2. Voer de domeinnaam in die je wilt gebruiken voor de site (geen zorgen, je kan dit later wijzigen.)
  3. Voer de URL in van je Wix-site waaruit je wilt importeren en klik op de knop ‘ Doorgaan‘:
Venster met de vraag Waar ga je uit importeren? met een vak voor de site-URL.
  1. Klik op de knop ‘Je site importeren‘.

Importeren naar een bestaande site

Als je je Wix-content wilt importeren naar een bestaande WordPress-com site, voer dan de volgende stappen uit:

1. Ga naar het dashboard van je site.
  2. Gaan aan de linkerkant naar Tools → Importeren.
  3. Kies de optie Wix-import:
De lijst met beschikbare importers, met WordPress, Blogger, Medium, Squarespace, Substack en Wix.
  1. Voer de URL van je Wix-site in het tekstvak in en klik op de knop ‘ Doorgaan‘.
  2. Klik op de knop ‘Ja! Importeren starten‘.
  3. Als er meerdere auteurs worden gedetecteerd op je Wix-site, krijg je de optie te zien om de content van elke auteur toe te wijzen aan de bijbehorende gebruikers op je WordPress-site. Anders wordt je Wix-content automatisch toegewezen aan jouw WordPress.com-account.
De Wix-importer, met de knop Importeren starten.
  1. Klik op de knop ‘Importeren starten‘. Tijdens de import zie je een voortgangsbalk. Je kan deze pagina gewoon verlaten: de import zal op de achtergrond verder gaan. Je ontvangt een mail wanneer de import is voltooid.

Stap 2: Beoordeel je geïmporteerde content

Er is beperkte compatibiliteit tussen de WordPress- en Wix-platforms. We zullen proberen zo veel mogelijk van je content te importeren. Hier is een onvolledige lijst van de soorten inhoud die we kunnen importeren:

Sommige functies worden niet overgedragen, maar kunnen handmatig worden geconfigureerd in WordPress na de import:

We ondersteunen continu meer functies, dus als er een belangrijke functie is die niet is opgenomen in je nieuwe site, neem contact met ons op om dit door te geven!

Stap 3: Draag je domein over van Wix naar WordPress.com

Zodra je tevreden bent met de inhoud en het ontwerp van je nieuwe WordPress-site, kan je bezoekers daarheen leiden door je domein toe te voegen aan WordPress.com.

Volg deze stappen om je domein te koppelen via Wix of deze stappen om de domeinregistratie over te zetten naar WordPress.com.

Stap 4: Meer informatie over WordPress

Op WordPress zijn de mogelijkheden eindeloos. Zoals op elk nieuw platform, kan het nuttig zijn om de basis te leren. We raden de volgende hulpmiddelen aan voor meer informatie over je nieuwe WordPress-site: